Binnenland

Journalist en Arnoud van Doorn vervolgd vanwege diefstal

25-10-2013 12:03

Een journalist van het AD/Haagsche Courant en ex-PVV’er Arnoud van Doorn worden vervolgd vanwege het stelen van geheime gemeenteraadsstukken uit het Haagse stadhuis. Het gaat om vertrouwelijke stukken over de mogelijke aankoop van het World Forum door de gemeente Den Haag, meldt Omroep West.

Toegangspasje gekregen

De journalist zou het toegangspasje van Van Doorn hebben gekregen om de papieren te kunnen pakken. Van Doorn wordt vervolgd vanwege het medeplegen van diefstal en schending van het ambtsgeheim. Het OM stelt dat de journalist ook op een andere manier aan de informatie had kunnen komen en dus niet had hoeven stelen.

Het OM stelt volgens de omroep dat de journalist zich ook aan de wet heeft te houden. “Hij heeft de informatie zelf gestolen, dat is iets anders dan stukken toegespeeld krijgen.” Van Doorn, die vooral bekend werd door zich af te scheiden van de PVV en zich te bekeren tot de Islam,  heeft toegegeven dat hij zijn pasje aan de journalist heeft gegeven. Hij vond dat de plannen niet langer geheim mochten blijven voor de Haagse burgers.