De makkelijke vakantie-optie

25-10-2013 17:05

Resorts: hotels waar voor je wordt gedacht. Voor de één een hel voor degene met een burn-out de hemel. Maar niet alle resorts zijn all-inclusive, uitgerust met entertainment teams en simpel eten.

Resorts zijn er in alle soorten en maten. Voor de luiaard, de rijkaard en ook voor de minder bedeelde onder ons. De vakantieganger met heimwee, de prinsesjes, de backpackers en ook de echte avonturiers kunnen hier terecht voor een geweldige vakantie. Hieronder een kleine selectie:

Als eerste het bizarre Hotel Orange Resort in Kemer, Turkije. Denk aan Madurodam waar je kan slapen. Een soort klein Amsterdam compleet met grachtenpanden, bruggen en molens. De bitterballen, broodjes bal en friet van Piet zijn hier niet te missen. A Home away from Home. Tijdens het seizoen is het volgeboekt met Nederlanders die hun land niet willen missen maar wel op een bedje in de zon willen liggen.

Het Serengheti Bushtops resort in Tanzania is volledig geschikt voor de avontuurlijke reiziger. Het uitzicht komt uit een film, zoveel beesten die allemaal bij elkaar komen rond het meer in de vallei. Het enige nadeel is dat je in het donker hier niet zonder begeleiding mag rond lopen, aangezien de kans groot is dat een leeuw heeft besloten om jou op zijn menu te zetten.

Dan heb je natuurlijk de resorts voor de fortuinlijke reizigers. Denk hierbij aan het Mandira Resort op Bali. Hier heb je een huisje met privé zwembad compleet met butler. Hier is overal aan gedacht, zet je hoofd uit en geniet.

Wil je echte luxe dan kan je altijd nog een privé eiland huren. De enige mensen die hier rond lopen zijn er voor jou. Diep in de buidel tasten is het wel, maar dan ben je wel even heerser over alles op één van de British Virgin Islands.

Is de buidel niet zo diep en wil je toch bijzonder overnachten, denk dan aan de low-budget resorts. In het prachtige Khao Sok National Park, Thailand, kan je slapen op het stuwmeer en wakker worden van de schreeuwende gibbon apen. Nog dichter bij de natuur komen? Slapen in een boomhut is ook een optie. Vergeet niet je deur op slot te doen anders heb je gelijk een nieuwe huisgenoot, meneer de aap!

Voor de meeste ‘echte’ reizigers is zo’n resort geen optie, maar oh wat is het lekker om af en toe even niks te hoeven regelen en achter over te leunen. Dus als je op een moment komt dat je hoofd vol zit en je even niks meer kan, boek een weekje een resort en je komt als een prinsesje/prins zonder zorgen terug.