Studentenrecept: spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella, basilicum, spinazie en pijnboompitten

28-10-2013 13:19

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Oooooh hallo! Vanavond heb ik zoooooo heerlijk gegeten. Vanmiddag bedacht ik me dat ‘t echt weer tijd werd voor een maaltje van 5 sterren (means: SUPER lekker) maar ik had nog niet echt een idee wat ik zou maken. Eigenlijk wilde ik dikke vette hartaanval-hamburgers eten, maar daar had ik ‘s middags al geen zin meer in. Het zou een pasta worden, maar wat voor één wist ik nog niet.. Na een beetje bladeren in verschillende kookboeken en googelen bedacht ik dat ik wel een pasta kon maken met gehaktballetjes en mozzarella. Dus dat deed ik:) Let op; de ingrediëntenlijst is langer dan anders, maar het is god-de-lijk, dit recept. God-de-lijk!

Nodig voor één persoon, enorme portie (als je voor twee personen maakt kun je dezelfde hoeveelheden nemen, alleen gehakt, paneermeel en oregano verdubbelen): 200gr half om half gehakt – 1 eetlepel oregano – 2 eetlepels paneermeel – 40gr pijnboompitten – 250ml gezeefde tomaten – 125gr mozzarella (merk Garofalo is een aanrader!) – 100 gr spinazie a la crème – 15gr verse basilicum – 8 snoeptomaatjes – volkoren spaghetti

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.