Business

Redacties Revu en Playboy gespaard bij Sanoma-ontslagronde

30-10-2013 21:53

De redacties van Playboy, Revu en Panorama hoeven niet te vrezen voor hun voortbestaan. ‘Op onze redacties vallen geen ontslagen. We voldoen aan de financiële doelstellingen. We worden niet opgeheven’, zegt uitgever Wouter Verkennis tegen ThePostOnline aan de vooravond van een verwachte ontslagaankondiging morgenvroeg bij Sanoma, de grootste bladenuitgever van Nederland.

Verkennis, uitgever bij het mannencluster, is vanavond ingelicht over de ingreep die morgen plaatsvindt. Daarover wil en mag hij niks zeggen. Wel laat hij aan ThePostOnline weten dat  Playboy en Nieuwe Revu de komende tijd in de schappen zullen blijven liggen. ‘We blijven uitkomen.’

Te koop aangeboden

De verwachting is dat de mannentitels wel te koop worden aangeboden. ‘Ik ga niet in op deze kwestie.’

Insiders binnen het concern menen dat Sanoma de mannentitels, die volgens Verkennis niet verliesgevend zijn, financieel wil oppoetsen en wil doorverkopen. De meest logische opkoper is een partij die bladen uitgeeft en mogelijk ook distribueert, aangezien de titels nog weinig digitaal zijn georiënteerd, weet deze interne marktkenner.

Audax

Hierbij valt de naam Audax, een uitgever die zowel bladen uitgeeft (onder andere Weekend en Hp/De Tijd) en eigenaar is van een landelijk dekkend distributienetwerk. ‘Vooralsnog wordt er dus naar een printpartij gekeken’, zegt de bron.

De insider: ‘Voor een durfkapitalist zijn de bladen niet profitabel genoeg. Het moet van een partij komen die nog iets met papier heeft.’ Naar verwachting zullen morgen tussen de 250 en 400 mensen hun baan verliezen, tussen 10 en 20% van het totaal aantal werknemers bij Sanoma.

De ontslagen zullen naar verluidt vooral vallen bij de afdelingen marketing, sales en de ondersteunende diensten.