BITS: Battlefield 4 is uit, ‘console wars’ nu echt áán, Sim City breidt uit

01-11-2013 11:47

Hoera, het is vrijdag! Bijna weekend en als klap op de vuurpijl een nieuw Bits-gamenieuwsweekoverzicht! Ga er maar even goed voor zitten. Of blijf staan, kan ons het schelen? Live like you want to live. Dachten ‘fanboys’ er maar ook zo over!

Xbox One loopt deukje op

De eerste échte schoten in de (futiele, uiterst kinderachtige) ‘spelcomputeroorlog’ zijn gelost. De schietspellen Battlefield 4 en Call of Duty: Ghosts draaien op de Xbox One op een lagere resolutie dan op de Playstation 4. Fans van de spelcomputers (want spelcomputers hebben fans, sta hier eventjes bij stil…) maken elkaar nu over en weer belachelijk; want zo werkt dat in de ‘gamecultuur’ (LOL!).
BF42
Battlefield 4 en Call of Duty: Ghosts zie je op de Xbox One op 720p, terwijl de Playstation 4 respectievelijk 900p en 1080p toont. Vanuit technisch oogpunt is het een behoorlijk groot verschil; met het blote oog merk je er waarschijnlijk niet erg veel van. De pc-versie van beide games is overigens nog steeds het mooist (mits je alle toeters en bellen aan hebt staan).
GHOSTS
Aan de andere kant bevestigde de studio ‘Respawn’ dat Titanfall niet op de Playstation 4 zal verschijnen. Een eventuele opvolger misschien wel, maar de – vooralsnog – meest indrukwekkende ‘next-gen’ game is alleen speelbaar op de Xbox One en pc.

Europese Wii U-verkoopcijfers te pijnlijk om nog grappen over te maken

wii_u_black
Europa is een prachtig continent, met mooie landen, verschillende prachtige landschappen, een rijke historie, enzovoorts. Het is ook het continent waar Nintendo in de periode april-september minder dan 10.000 Wii U’s aan de man wist te brengen. In de Verenigde Staten en Japan steeg de verkoop wel aanzienlijk (samen 300.000, ten opzichte van 160.000 één kwartaal eerder). Wereldwijd zijn er nu bijna vier miljoen Wii U’s verkocht. In maart 2014 zouden dit er negen miljoen moeten zijn.

Hoewel er zo langzamerhand eindelijk wat goede games voor de spelcomputer verschijnen, zou Nintendo in een half jaar tijd nog eens vijf miljoen Wii U’s moeten verkopen om die doelstelling te halen. De 3DS verkoopt wel erg goed en is momenteel de kurk waar Nintendo op drijft.

Sim City: Steden van de Toekomst

Over twee weken verschijnt Steden van de Toekomst, een uitbreiding voor stedenbouwspel Sim City. De uitbreiding laat je futuristische steden bouwen, met ecologisch verantwoorde gebouwen en technologieën; óf je gaat gewoon helemaal voor de vervuilende, mechanische ‘Blade Runner’-stijl! Ziet er leuk uit!

South Park: Stick of Truth uitgesteld

De role-playing game South Park: The Stick of Truth (pc, Playstation 3 en Xbox 360) is nog maar een keertje uitgesteld, dit keer naar ‘maart 2014’.

Het spel, gemaakt door ‘Obsidian Entertainment’, werd al eerder uitgesteld en komt nu dus meer dan een jaar later uit dan aanvankelijk de bedoeling was. Het spel zou eigenlijk uitgegeven worden door THQ, voordat dit bedrijf eind vorig jaar jammerlijk ten onder ging. Het zal best dat de ontwikkeling door het wisselen van uitgever voor enige vertraging zorgde, maar een heel jaar is wel érg lang.

Battlefield 4, Football Manager zijn verschenen

Deze week verscheen Battlefield 4, één van de twee grote schietspellen van dit najaar (de andere is Call of Duty: Ghosts, die volgende week uitkomt). Battlefield is uit voor pc, Playstation 3 en Xbox 360.

Een andere game die verscheen is Football Manager 14 voor Mac, Linux en pc. Op Steam kun je een demo van de ‘managementsim’ downloaden om te kijken of het iets voor je is.

Wellicht ook interessant (als je van 2D-actie/platformgames houdt, en wie houdt daar nu niet van?) is Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate voor de Playstation 3 en Xbox 360.

De Poll!

Vorige week legden we jullie de volgende vraag voor: “GTA V is voor games wat de Amerikanse rockgroep Weezer is voor:”

Een overweldigend percentage stemmen ging naar de optie ‘de verzamelde werken van Heidegger’! Wat dit precies zegt; we hebben geen idee, maar we proberen deze informatie – tot nu toe tevergeefs – om te zetten in geldelijk gewin! Tijd voor een nieuwe poll!

[polldaddy poll=7525607]

 

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.