Halloween vieren doe je zo

01-11-2013 17:05

Gisteren was het Halloween in Paradiso en de sfeer zat er goed in. De zalen waren spookachtig en het publiek was bijpassend gekleed. De bezoekers van het Halloween Hairball konden kiezen tussen drie smaken: de gebruikelijke heerlijke Noodlanding, de gruwelijk duistere synthpop-New Wave Dark Allies en de Amsterdam Beatclub, met kleine fijne live-acts en een ouderwetse Best Dressed-verkiezing. Hoewel verschillend, sloten de zalen goed op elkaar aan. Wie het feestgedruis in de grote zaal even wilde verlaten in ruil voor een intiemere maar ook duisterder sferen kon letterlijk underground gaan en afdalen naar de kelder waar Dark Allies los ging.

In deze kelder kwam de muziek door de spookachtige inkleding nog beter tot z’n recht. Losgaan op donkere techno terwijl het (nep)bloed van je afdruipt – wat wil een mens nog meer? De DJ’s zetten de toon met synth, postpunk cold wave en Italo – soms licht, vaak zwaar en duister maar continu bijzonder dansbaar. Het meest indrukwekkende waren echter niet de DJ’s, maar de live-act CRIME. Mika Risiko en Sarah Adorable voerden de zaal mee met hun set van post-witch house-goth-electro met een synth-punk tintje. Mocht dit je niets zeggen, het is zeer fijn en klinkt zo.

Wie wilde bijkomen en zijn Boogiewoogie en andere Rock ’n Roll-moves ten toon wilde spreiden kon terecht in de Amsterdam Beatclub. Hier speelden naast goede DJ’s ook Dead Elvis And His One Man Grave. Deze man rockte in z’n eentje harder dan de gemiddelde viermansformatie, terwijl hij verkleed was als een (je raadt het nooit) dode Elvis. Zijn “Get out of my grave” en “Hold my cold hand” raakten de feestende vampiers, heksen en zombies precies op de juiste plek.

Al met al een uiterst geslaagd feestje.
1

2 3 4 5 6

De volgende Dark Allies vindt plaats op 21 november. Op de hoogte blijven doe je via Facebook.