Business

Passagier gaat nummertje trekken bij KLM

01-11-2013 11:01

Iedereen die wel eens vliegt weet dat passagiers zodra het mogelijk is in een lange rij klaarstaan om het vliegtuig in te mogen. Het maakt niet uit waar je in het vliegtuig zit, iedereen lijkt als eerste in te willen stappen, bang om het vliegtuig te missen. Deze inefficiĆ«nte manier van ‘boarden’ kost KLM te veel tijd. Vanaf volgend jaar moeten passagiers een nummertje trekken, zo meldt de Telegraaf.

Smart boarden

Bij de nieuwe methode krijgt elke passagier een nummer, in die volgorde moeten passagiers vervolgens ook het vliegtuig instappen. Bij toewijzing van de nummers wordt rekening gehouden met de plaats van de passagier in het vliegtuig. Zo is van belang of de passagier aan het gangpad of juist bij het raam zit. Op die manier wil KLM de rijen die ontstaan in het vliegtuig bestrijden.

Tijdswinst

Op dit moment wordt het ‘smart boarden’ getest. KLM hoopt met de methode een tijdswinst te boeken. In de huidige situatie kan een vliegtuig pas na 50 minuten weer vertrekken, maar die tijd moet met het nummertjes-systeem verkort worden tot 30 minuten.