Binnenland

Vier zwaargewonden bij busongeluk Muiden

02-11-2013 14:08

Op de A1 bij Muiden is zaterdagmiddag een ongeluk gebeurd met drie touringcars. Een van de bussen is door nog onbekende oorzaak in de vangrail gecrasht, twee bussen erachter zijn daar bovenop gereden. Ook een vierde bus heeft schade, een vijfde bus heeft geen schade.

Volgens de brandweer ter plaatse zijn er vier zwaargewonden en zijn 11 mensen lichtgewond geraakt. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

De overige passagiers, die alleen builen en schrammen hebben of helemaal niets mankeren, worden opgevangen in een nabijgelegen sporthal.

De bussen hadden in totaal 160 mensen aan boord.

Ze waren op een bedrijfsuitje van thuiszorgorganisatie De Friese Wouden en waren onderweg naar het theater in Scheveningen, voor de middagvoorstelling van de musical Sister Act. Een van de inzittenden zei dat tegen RTL Nieuws.

De weg was eerst alleen in de richting van Amsterdam afgesloten, maar is nu ook in de tegengestelde richting dicht, zo meldt de ANWB. Er zijn omleidingsroutes ingesteld.

Overigens is de wisselstrook wel open in de richting van Amsterdam, maar er staat daar een file. Het ongeluk gebeurde bij de afrit Muiden-Oost, vanuit Amersfoort.

Anp