Business

Rabo kan ook nog boete van EU verwachten

06-11-2013 18:08

Na de schikkingen van in totaal 774 miljoen euro met verscheidene andere toezichthouders, hangt Rabobank ook nog een boete boven het hoofd van de Europese Commissie. Ditmaal wegens fraude met het Libor-rentetarief dat banken onderling hanteren voor leningen in Japanse yens.

Meewerking aan onderzoek

Dat meldde persbureau Reuters woensdag op gezag van bronnen in de bankensector. Een woordvoerder van Rabobank gaf desgevraagd geen commentaar, maar zei wel dat de bank meewerkt met de lopende onderzoeken in Brussel naar fraude met interbancaire rentetarieven.

De schikkingen die Rabobank vorige week bekendmaakte, zijn getroffen met het Openbaar Ministerie en De Nederlandsche Bank (DNB), en daarnaast met Britse, Amerikaanse en Japanse toezichthouders. Met de Europese Commissie is nog geen schikking overeengekomen, aldus de zegsman.

Andere frauduleuze banken

Behalve Rabobank zouden ook de Britse banken Barclays en Royal Bank of Scotland (RBS) behoren tot de in totaal zes financiƫle instellingen die worden gestraft. Het totale boetebedrag zou optellen tot minstens 1,5 miljard euro. Het Zwitserse UBS ontspringt de dans als spijtoptant, aldus Reuters.