Bladen

De beursgang van Twitter is ‘een zeepbel’

07-11-2013 09:17

Wat troffen we aan op de nieuwskanalen? Hier is uw ochtendgebed.

En wéér zei Heleen Mees niks

Heel slim, heel handig. Niks zeggen over de stalkingzaak, maar wel meepraten over de wereldeconomie, je New York-marathontijd (4.10 minuten) en de nieuwe burgemeester van New York. Pauw en Wtteman hadden Heleen Mees aan tafel na haar speech bij TedX, maar ook daar kreeg ze het voor elkaar om niet belaagd te worden over De Affaire. Dat was de deal. Bril-jant! Wat zal die Willem Buiter bang zijn. In januari komt alles naar buiten bij een volgende zitting en zal blijken dat de minnaar van Mees een gewetenloze ransaap bleek te zijn. Ondertussen werkt Heleen Mees lachend aan haar rehabilitatie.

Ajax ontsnapt aan crisis-situatie

In een perfecte aanval (deze goal moet worden opgenomen in het handboek voetbal) vloerde Ajax Celtic. Als die bal naast was gerold had Ajax grote zorgen gehad. Dan was alles voorbij dit seizoen, zou dan de kritiek zijn. Alhoewel? Johan Cruijff meent echter dat je nooit mag wanhopen. ‘Paniek is de allerslechte raadgever’, stel hij in  de papieren editie van VI. ‘Je kunt beter rustig blijven doorwerken aan de verbeterpunten in het spel.’

Extreme make-overs geduid in Vogue

En nu een bericht voor de meisjes. Kim Kardashian is helemaal blond en wordt niet meer herkend op de catwalk. Glamourglossy Vogue heeft diep nagedacht en geanalyseerd wat de oorzaken zouden kunnen zijn voor deze geslaagde make-over. Je moet gewoon een andere shampoo gebruiken!

‘Twitter is een zeepbel’

We zeggen het nu: Twitter is een zeepbel. Maar we zeggen ook: zo’n zeepbel kan geld opleveren. Je moet alleen op tijd uitstappen. Voorbeelden genoeg uit de geschiendenis. Kijk, maar naar de ineenstorting van de VOC. Business Insider brengt een schitterende rise and fall verhaal over de grootste corporation uit de beleggingshistorie. Opvallende parallel: de lage rentestanden leidden toen, net als in de vroege 21-ste eeuw, ook tot oververhitting.

Beeld Giacometti levert 50 miljoen op

Het is een prachtig beeldje van Giacometti, maar is het 50 miljoen waard? Ook in de kunst bestaan zeepbellen.

Apen kunnen computers besturen met hun gedachtes

We wisten al dat apen betere beleggers waren dan mensen, en dat we van ze afstammen. Uit experimenten blijkt nu ook dat apen computers kunnen besturen met hun gedachtes. Nu de homo sapiens nog.

Cameron verhoogt gasprijzen behalve voor zichzelf

Relletje in Engeland. Premier Cameron wil geen plafond aanleggen voor een maximale verhoging van de energieprijzen om arme gezinnen te beschermen tegen extreme prijsstijgingen. Op het moment dat Cameron dit harde beleid verdedigde blijkt dat zijn energierekening lager uitvalt! Engeland gilt: ‘David Cameron’s energy bills come DOWN after tax break for rich while rest of country faces price hikes.’

‘Brazilië weigert Nederlandse baggeraar 40 miljoen te betalen’

De Nederlandse baggermaatschappij Van Oord claimt nog 40 miljoen euro te goed te hebben van de Braziliaanse overheid. Het contract is via de exportkredietverzekeraar Atradius Dutch State Business verzekerd bij de Nederlandse Staat. Daarom heeft de Nederlandse regering Brazilië onder druk moeten zetten om aan zijn verplichtingen te voldoen. Van Oord heeft vanwege de betalingsachterstand het werk in mei stilgelegd. Het bedrijf heeft de verzekering bij Atradius DSB echter nog niet aangesproken.

De zwarte neushoorn is uitgestorven

De zwarte neushoorn leeft alleen nog in dierentuinen en op plaatjes. Het beest is nu officieel uitgestorven.

BNN-moeder gaat naar RTL

29 is ze, een moeder met een kind. Ze praat graag over seks bij BNN – ze heeft er recent zelfs een boek over volgetiept- maar vindt het nu toch tijd dat ze naar RTL gaan, de familiezender. De quote uit het persbericht herhalen we maar niet, want die zijn altijd hetzelfde. Daarin vallen altijd het woord ‘geweldig’, ‘heel blij met de kans’ en ‘dat ik dit mag doen.’ Succes hè. Maak er wat van. Nicolette.

Carice en Haline schrijven een boek met tongzoentips

Acteerhartsvriendinnen Halina Reijn en Carice van Houten maken van alles mee. En omdat ze van alles meemaken, schrijven ze er een boek over: anti-glamour. Volgens Halina Reijn, die een interview gaf aan de site WTF, gaat het onder meer over de plekken waar je het beste kan tongzongen in Amsterdam. ‘We zijn twee echte flapuiten. Als je heel veel geïnterviewd wordt, ben je geneigd om heel bewust een deel van je leven voor jezelf te houden. Nu wij zelf de regie in handen hadden, werden we openhartiger. Er staan dingen in het boek, die ik anders nooit had gezegd.’ Waarom zo’n boek, dames? ‘Uiteindelijk is het ons te doen om werelddominantie.’ Okee, ook jullie ontzettend veel succes!