Vakantievrees

08-11-2013 16:04

Voor de meeste mensen is op vakantie gaan een euforisch moment. Nadat de reis is geboekt begint het plannen, reisboekjes kopen, tijdschriften door bladeren, zoveel mogelijk informatie verschaffen zodat je helemaal voorbereid op pad kan. De ‘normale’ vakantieganger heeft dit gedrag al in veel mindere mate. Een week van tevoren wordt er een zoektocht gestart op internet en een reisboekje gekocht. Maar er zijn ook mensen die dit niet doen, zij beleven geen euforisch moment bij het boeken van de reis. Nee, want er wordt geen reis geboekt. Alleen al bij de gedachte aan vakantie krijgen ze zweterige handen, hardkloppingen en in sommige gevallen zelfs angstaanvallen. Speciaal voor deze groep hebben we deze week een binnenland special. Geen zweethandjes en hyperventilatie bij het denken aan een dagje/weekendje of week weg in eigen land. Mocht dit toch gebeuren dan ben je in maximaal 2,5uur weer thuis. En voor de ‘echte’ reiziger, misschien staat er nog iets tussen waarmee je jezelf een weekend kan vermaken.

Voor het boeken van een weekendje weg is het kijken op WijnSpijs een heel goed uitgangspunt. Op een zondag loop je langs verschillende top restaurants waar je een hapje gecombineerd met een goed glas wijn krijgt. Bijna iedere zondag is er wel ergens een wandeling, denk aan Groningen, Utrecht maar ook aan Oisterwijk. Is een weekend te lang, ga dan alleen de zondag. De wandelingen zijn van 12.00 tot 17.00 dus je kan weer vroeg je bedje in.

Meer een natuurliefhebber? Denk dan eens aan het overnachten in een tipi op een onbewoond eiland in de Veluwe. Of op een drijvend vlotje midden in de Biesbosch, dichterbij de natuur kom je niet.

Geen bos mens maar meer een strandliefhebber. Ook met dit weer kan het prachtig zijn, even lekker uitwaaien! Boek een overnachting in het Amsterdam Beach Hotel in Zandvoort. Huur een paar fietsen, ontdek de Kennemerduinen met z’n Schotse Hooglanders en waan je in een totaal ander Nederland dan dat je gewend bent.

Toch meer een dagjesmens? Zorg dat je een OV-fiets abonnement afsluit, hierdoor kan je op veel stations een fiets huren. Neem een kijkje op de plaatselijke markt om te zien wat hier de locale specialiteit is. Koop een museumjaarkaart en verrijk jezelf met cultuur. Op pad met jezelf. Denk aan het Scheepvaartmuseum, Rijksmuseum maar ook Corpus, het museum waar je door het menselijk lichaam reist.

Toch iets spannender nodig? Ga naar Texel en spring uit een vliegtuigje, hierbij komt genoeg adrenaline vrij om ervoor te zorgen dat die trillende zweet handjes voorlopig niet terug komen.

Klinkt dit allemaal teveel van het goeie? Blijf dan thuis, nodig wat vrienden uit, open haard aan en bestel je culinaire ontdekkingstocht via Food Feast.
wijnspijs