BITS: Ghosts, Monsters, een dief en DLC in week 45

10-11-2013 15:24

Verrassing! Het Bits-gamenieuwsweekoverzicht verschijnt deze week op zondag! Het is geen ‘bug’, het is een feature! Laten we geen tijd meer verspillen; let’s get to it! Gamenieuws!

Geestige Shooters

ghosts2
Vorige week verscheen het nieuwste deel in de Battlefield-reeks. Call of Duty kan natuurlijk niet achterblijven en daarom ligt sinds woensdag een nieuw deel in de winkels genaamd ‘Ghosts’. Kenmerkend aan Ghosts is natuurlijk de ‘attack dog’, die inmiddels zijn eigen (onofficiële) Twitter heeft. Erg geestig. Weetje van de dag: het was op 29 oktober 2013 tien jaar geleden dat de eerste Call of Duty uitkwam. Voor wie ‘m zich nog herinnert: gefeliciteerd, je bent een ouwe zak!
BF4
Dice, de ontwikkelaar van Battlefield 4, heeft de inhoud van de Downloadable Content (‘DLC’) Second Assault voor Battlefield 4 bekendgemaakt. Met dit pakket worden vier maps toegevoegd aan de multiplayer. Het gaat om ‘Operation Firestorm’, ‘Operation Metro’, ‘Caspian Border’ en ‘Gulf of Oman’. Klinken die namen je bekend in de oren? Dat kan kloppen; deze maps komen namelijk uit Battlefield 3. Ze zijn dit keer uiteraard uitgevoerd in de ‘Frostbite 3’-engine. De releasedatum van deze DLC voor de Xbox One is 22 november 2013, maar voor de andere platforms is de releasedatum nog niet bekend.

Een ander voordeel voor Battlefield 4 op de Xbox One is dat de Kinect (de camera die erbij wordt geleverd) kijkt waar je heen leunt en je stemcommando’s kan geven. Dit komt van pas als je achter een muurtje zit en even om wilt kijken of een medic nodig hebt. Je kan ook gewoon op een knop drukken, maar dit is natuurlijk wel cool.

Houd (van) de dief!

Thief 4 komt pas in februari 2014 uit, maar je kunt nu al een stukje van het verhaal van deze game bekijken. Dit eerste filmpje belooft veel goeds voor de rest van het verhaal. Het zet de donkere sfeer die zo herkenbaar is aan de Thief-franchise namelijk goed neer (zonder spoilers!).

PS Vita-update en verkoopcijfers PS3

Tevens is er nieuws over de PS Vita (je weet wel, die mooie handheld die ergens in je kamer stof ligt te verzamelen). Er is een update voor deze handheld van Sony te downloaden. Deze update geeft je nu al enkele nieuwe PS4-features. Zo voegt het de ‘PS4 Link’-optie toe. Met deze optie kan je de PS Vita als (tweede) scherm voor PS4-games gebruiken. Verder kan je van tekst- en voicechat gebruik maken om te communiceren met PS4-spelers. De PS4 komt pas 29 november 2013 uit, dus je hebt er nu nog niet zo veel aan. Dat maakt de voorpret natuurlijk niet minder. Voor nog meer voorpret moet je deze PS4-teaser checken voor jouw WTF-momentje van de week.

Er zijn wel functies die je nu al kan gebruiken. Zo zorgt deze update er ook voor dat de content manager nu via Wi-Fi werkt als je iets van je PS3 wil downloaden of uploaden. Ook kun je nu vrienden toevoegen via je Gmail of Yahoo-mail en kan je ervoor kiezen dat de PS Vita automatisch updates downloadt. Praktisch!

Deze week werd verder bekend dat er meer dan 80 miljoen PS3’s zijn verkocht. Dat is veel, maar niet zo veel als de PS2. Daar werden er namelijk 150 miljoen(!) van verkocht.

Sports Club, Enemies Battle en Monsters High

wiiu
Is er dan ook nog nieuws voor Nintendo-fans? Jawel. Afgelopen donderdag is namelijk Wii Sports Club uitgekomen voor de Wii U. Het is een remake van Wii Sports met nieuwe elementen en deze game kan worden gedownload in de eShop. Na het succes van de HD-remake van The Legend of Zelda: the Wind Waker hoopt Nintendo met Wii Sports Club opnieuw goede resultaten te boeken.
Pikmin3
Verder is er nieuwe DLC beschikbaar voor Pikmin 3, genaamd Battle Enemies!. Deze tweede DLC zorgt voor vier nieuwe missies op locaties uit de verhaalmodus van Pikmin 3. Het pakket kost maar 1,99 euro en je kunt het alleen of in coöp-modus spelen. Dat wordt dus weer genieten van schattige monsters die door hun slavenmeester worden gedwongen tot het doden van allerlei soorten dieren!

Ook nieuw deze week is Monster High: 13 Wishes voor de Wii U, Wii, NDS en N3DS. Geen idee of Xbox’ers en PS3’ers nou heel erg jaloers worden van deze Nintendo-exclusive, maar misschien jouw kleine zusje met Xbox of PS3 wel…

Xbone Restart

XBONE
De problemen voor de release van de Xbox One blijven zich opstapelen. Vorige week meldden we al dat Battlefield 4 en Call of Duty: Ghosts op 720p draait in plaats van 1080p. Deze week is bekend geworden dat de Xbox One automatisch een herstart kan uitvoeren midden in een game, omdat er een update moet worden gedownload. De trauma’s van de Windows Update die plotseling een PC herstart midden in een ‘killing spree’ komen meteen weer bovendrijven.

Poll

Vorige week vroegen we je wat je liever hebt dan Call of Duty: Ghosts op 720p, waarop natuurlijk het meest werd geantwoord: het Tweede Vaticaans Concilie.

Op het moment zijn we te druk bezig met het analyseren van de ‘big data’ die de poll van vorige week opleverde om een nieuwe poll te plaatsen en het ‘poll’-knopje werkt trouwens ook niet… Hopelijk hebben we volgende week weer een spannende voxpop!

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.