Kunst

Vijf concerten die je niet mag missen

10-11-2013 11:29

Daar is ie weer: de rubriek die bepaalt wat u de komende week gaat doen. Geen eenheidsworst dit keer: van iets dat zo hip is dat 3FM het nog niet weet tot stoner die uitgevonden werd toen de floppy disk nog de standaard was.

Fuck Buttons

13 november @ Melkweg, Amsterdam
Weet u nog, 2011? Het jaar dat alles bliepte en dropte? Dat we ons allemaal afvroegen hoe we in Godsnaam moest dansen op deze stijl die ze dubstep noemden? Die tijd is voorbij. Wat dit met Fuck Buttons te maken heeft? Dit is eindelijk weer eens een dance-act waarop je als een zaagselkop de hele set lang als een robot met de maat mee kan knikken. https://www.youtube.com/watch?v=_rXqLCJsqEg

Admiral Freebee

13 november @ Bitterzoet, Amsterdam
Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar deze beste man stond ooit op Pinkpop. Tom van Laere stond toen, 2006, bekend als ‘die singer-songwriter die ook heel hard kan rocken en heel hard gaat doorbreken’. Kijkend naar het feit dat hij zeven jaar later in de Bitterzoet staat, kun je misschien concluderen dat dit niet is gebeurd. Beetje flauw, want de Vlaming staat nog steeds garant voor prachtliedje, een stoot energie en een vette pot humor.
http://www.youtube.com/watch?v=xiaxP3PjaNY

Karma To Burn

13 november @ Doornroosje, Nijmegen
Cultstonerband die geen titels, maar cijfers aan zijn nummers geeft. En aan zingen doen ze niet. De groove, daar gaat het deze heren om. En daar excelleren ze in. Sterker nog: noem mij een band die harder swingt en ik neem je gratis mee naar een show van die groep.

14 november @ Vera, Groningen
Garagemannen uit Austin, Texas. Ongepolijst geluid, zonder gelul, sympathiek, gevat, relaxed, verrassend en vooral erg catchy. En Ach… wat kan mij het ook schelen, we zeggen het gewoon: De glimlach-op-je-gezicht-band van de week!

Milo Lambers zet iedere week de vijf beste concerten voor de daaropvolgende week op een rij.