Video: MTV Awards, de afterparty – ‘Robin Thicke is saai’

11-11-2013 04:37

We mochten naar de after-party van Robin Thicke, die niets won, en we mochten heel even filmen. Het bleef nog lang rustig op de MTV Awards.

1. Als je wint heb je fans, als je niets wint, kunnen die je weinig meer schelen. Robin ‘Blurred Lines’ Thicke won niks op de MTV EMA Awards, en zijn chagrijn over deze nederlaag was te merken op de afterparty. Robin Thicke draalt de trap af op het nafeestje in The Sand.  Handje in zijn zak, zonnebril op.  Gouden mic in zijn hand.(Kijk maar deze beelden van Koffie Tijd’s Amber Hellmeister).

Plichtmatiger hebben we het zelden gezien. Blurred Lines ramde hij er in vier minuten doorheen. Over de rode loper wilde hij niet komen, en ook interviews gaf meneer ineens niet meer. Hij verschanste zich op het VIP-dek, waar gorilla’s de trap naar boven bewaakten. Als Thicke de ijzeren stellage afdaalt, struikelt hij bijna. Let maar op!

2. Van de hand in zijn zak, naar de hand aan de zak. Het gebeurde in een paar minuten. Kijk maar naar deze opnames die we maakten met de TPO-camera. Robin grijpt naar zijn dinges, maar echt veel overtuiging zit er niet meer in. Robin vreet je zoon van drie te veel tijd misschien?

3. ‘Het is een beetje een suffe lul’, zei Fred van Leer, de stilist die ook naar de after-party kwam in The Sand, een ijzig koude danshal op een bedrijventerrein bij Sloterdijk. ‘Volgens mij werkt Thicke volgens een zorgvuldig gecultiveerd imago.’ Van Leer stoorde zich vooral aan de maniertjes van de zanger. ‘Hij mag nu wel stoppen met het weggooien van die zonnebril.’

Elitair wild

4. Actrice Sanne Vogel, die ook aanwezig was op het nafeestje in Sloterdijk, typeerde Thicke als ‘elitair wild’, al had ze geen idee wat twerken was. Ze noemde haar danskwaliteiten ‘slecht.’ ‘Misschien heeft dat ermee te maken dat ik twerken niet ken?’

5. Thicke, die eerder dit jaar de wereld choqueerde door met Miley Cyrus op het podium op zijn hondjes droog te neuken (dat is dus twerken, Sanne), hield het beschaafd  en wilde zo snel mogelijk naar naar zijn hotel, leek het. Wellicht dat er in de lobby nog iets spannends gebeurde. Hij had Snoop Dog, vertelde hij op het podium, die dag op straat zien lopen met een blowetje.

MTV is a whore

6. De DJ die de zaal van de afterparty opwarmde, een mooie dame met zwarte krullen, had  een sample aanstaan waarin iemand zei: ‘MTV is a whore’ en ‘MTV wants to make a lot of money.’

7. Ook Miley Cyrus, die dus heel stoer vieze dingen deed met Thicke op de Amerikaanse uitvoering van de MTV Award, was in Amsterdam bijzonder braaf. Het enige wat de post-puber met tonguitsteekobsessie deed was met een hasjsigaret op het podium verschijnen om de prijs voor beste video in ontvangst te nemen, maar ja dat doen alle Amerikaanse artiesten als ze in Amsterdam zijn – blowen tot je scheel ziet – want in Sin City mag immers alles.

‘Intens saai’

8. Nog zoiets: Kings of Leon was ‘intens saai’, meende een muziekrecensent van de NRC.

9. En toen greep Afrojack ook nog eens naast de prijzen.

10. En zo bleef het vanaf een uur eigenlijk nog lang heel rustig in de stad, meldde een taxichauffeur ons.