Thor: The Dark World werkt goed in superheldengenre

11-11-2013 12:02

Na een bescheiden maar succesvolle entree twee jaar geleden in Thor en een solide bijdrage aan het megasucces van The Avengers vorig jaar, is Thor de eerste Avenger-die-geen-Tony-Stark-heet die met een vervolg mag laten zien op eigen benen te kunnen staan.

Gezien het recente succes van Iron Man 3, de eerste post-Avengers Marvel film, heeft het bioscooppubliek nog lang geen genoeg van superhelden en lijkt de weg vrij voor de studio’s ambitieuze Fase Twee. Deze fase verdiept en verbreedt het Marvel universum, met naast sequels voor Iron Man, Thor en Captain America ook fan-favoriet Guardians Of The Galaxy, om dan in 2015 te culmineren in de tweede Avengersfilm, Age Of Ultron.

Na vorig jaar met zijn S.H.I.E.L.D. collegae Aarde gered te hebben vertrekt Thor (Chris Hemsworth) met zijn genocidale broer Loki (Tom Hiddleston) in boeien weer naar zijn thuiswereld Asgard. Waar op onze thuisplaneet psychopaten als Loki voor minder de doodstraf krijgen, veroordeelt zijn vader Odin (Anthony Hopkins) hem tot levenslang. Met Loki diep weggestopt in de kerkers kan Thor zich weer focussen op zijn dagtaak, het veilig houden van de Negen Werelden.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>