Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

12-11-2013 13:03

Ik ben best wel van de Social Media, al ben ik niet even actief op allemaal. Instagram is favoriet. Ik vind het namelijk leuk om mijn leven te bundelen in de vorm van beeld. Ook Facebook hou ik bij. Twitter ben ik na al die tijd nog steeds niet helemaal over uit. Misschien is het omdat ik gewoon niet enorm de behoefte voel om mijn mening te geven over alles en deze mening vooral mensen niet wil opleggen. Al weet ik best dat dit niet de enige manier is om Twitter te gebruiken en weet ik ook dondersgoed dat het een interessante tool kan zijn. Alleen het nut voor mij persoonlijk moet ik nog ontdekken, misschien wordt het eens tijd om me hierin te verdiepen. Een interessante challenge, maar niet mijn challenge van de afgelopen week.

Dat andere sociale medium

Deze week heb ik even extra tijd gestoken in dat andere o zo belangrijke sociale medium, waar we volgens mij allemaal lid van zijn: LinkedIn. Een collega vroeg niet zo lang geleden: ‘Waarom hebben jullie eigenlijk LinkedIn?’ Uit de antwoorden die hieruit voortkwamen bleek dat we het allemaal toch vooral zien als een middel voor het vinden van een baan. Er zijn dan ook genoeg mensen op LinkedIn ‘op zoek naar een nieuwe uitdaging’. Maar wat als je een baan hebt waar je helemaal blij mee bent en eigenlijk helemaal niet op zoek bent naar een nieuwe uitdaging? Dan is LinkedIn toch het medium dat een beetje op de achtergrond raakt. Ik had mijn profiel bijvoorbeeld al een hele tijd niet geüpdatet.

Up-to-date blijven

Toch is het niet onbelangrijk om ook dit profiel up-to-date te houden. Want, willen we stiekem ook niet allemaal heel graag weten hoe we in de markt liggen? Wie wordt er niet blij van wat aandacht in de kroeg, ook al heb je allang een relatie? Zo is het natuurlijk ook altijd fijn om te weten hoe je er zakelijk voor staat, ook al heb je je match op werkgebied al gevonden. Hiervoor is het wel belangrijk dat je je laat zien en Linkedin is hiervoor natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid. Maar dan moet die informatie natuurlijk wel volledig zijn.

Things to do

Met dit in mijn achterhoofd heb ik deze week eens wat tijd gestoken in mijn Linkedin profiel. Zo heb ik nagedacht over wat ik eigenlijk allemaal doe in mijn huidige functie en dit uitgebreid beschreven. Daarnaast heb ik mijn eerdere functies waar nodig aangevuld, net als mijn skills, en ik ben op zoek gegaan naar nieuwe connecties. Mensen waar ik ooit (al dan niet zakelijk) contact mee heb gehad maar die ik eigenlijk nooit heb toegevoegd. Een kleine moeite die ervoor heeft gezorgd dat ik in elk geval de komende tijd weer gecoverd ben. Ik zeg: check!

Lotte Besse onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Nadja Neeven aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.