Politiek

OMG! De PvdA heeft een nieuwe Myrthe Hilkens

14-11-2013 10:30

Ze had gisteravond een leren rokje aan en ging op de schouders. Britt Hendrix is het jongste PvdA-raadslid van Nederland. Ze werd in de gemeenteraad van Leeuwarden gekozen. De dochter van een oud-directeur van asielzoekerscentrum in Sneek is het niet eens met strafbaarstellen van illegalen en heeft nog veel meer radicale opvattingen.

De 18-jarige Friezin zet zich in voor asielzoekers, is vrijwilliger bij de voedselbank, voor legalisering van softdrugs, en verzet zich tegen seksueel en huiselijk geweld. Britt doe je het een beetje rustig aan.

De Nieuwe Hylkens

Myrthe Hilkens wilde ook zo veel bereiken en was ook zo knap, uitgesproken en dromerig. Britt meent bijvoorbeeld dat het kapitalisme een ‘God met tieten’ is, schrijft ze in een column. Een stukje tekst dat ze overigens illustreert met een selfie waarbij ze sterke gelijkenissen vertoont met Baywatch hoofdrolspeelster Pamela Anderson in haar jonge jaren. Nee, niet besmuikt lachen, de gelijkenis gaat daadwerkelijk op.

Britt heeft namelijk acteer-ambities. Kijk, maar naar deze auditie die ze opnam toen ze 15 was. Let op de tekst: ‘Waarom? Omdat je mijn broer bent!’

In dit filmpje, dat de titel “Rode Gevaar” draagt, stelt ze zich even aan u voor.