Economie

Huizenprijzen stijgen voor het eerst in drie jaar

15-11-2013 10:42

De economen van de Rabobank zeggen ‘verrast’ te zijn door de ontwikkeling van de huizenprijzen. Dat ze verrast zijn geeft op zichzelf wellicht niet heel veel vertrouwen in de geplaagde bank, maar gelukkig betrof het dit keer een meevaller: “Marktwerking komt geleidelijk op gang. In het derde kwartaal kenmerkte relatieve beleidsrust de markt. Er waren geen verrassingen, ook niet in de Miljoenennota”

Voorzichtig prijsherstel

De Rabobank signaleert de eerste tekenen van prijsherstel op de woningmarkt. Maar echte stabilisatie van de huizenprijzen vindt waarschijnlijk pas in de loop van volgend jaar plaats, staat in een vrijdag gepubliceerd rapport van de grootse hypotheekverstrekker van Nederland.

Dijsselbloem

De huizenprijzen stijgen voor het eerst in 3 jaar weer heel voorzichtig. De zogenaamde PBK-index steeg met 0,4 procent. Minister Dijsselbloem gaf in augustus tegenover ThePostOnline al het advies om nu een huis te kopen omdat de huizenprijzen echt niet nog veel verder konden zakken, de eerste tekenen dat hij daar gelijk in had zijn er nu.

ANP/TPO