Kunst

Vijf concerten die je niet mag missen

15-11-2013 11:01

Guilty pleasures zijn geen guilty pleasures meer. Bij De Wereld Draait Door vertellen quasi-getergde singer-songwriters met baarden dat ze ‘Toen Ik Jou Zag’ oprecht een mooi nummer vinden. ‘Dat het goed in elkaar zit’. Als we zo gaan beginnen, kan ik het ook: de guilty pleasure concerttip top 5.

Skindred

16 september @ 013, Tilburg; 18 november @ Melkweg, Amsterdam
Alles wat deze Welshmen doen is door de God van de goede smaak verboden. Alsof Sean Paul bij Korn het podium oploopt en zich realiseert wat hij al die jaren tussen de schuddende booties gemist heeft.

Het Goede Doel

16 november @ De Bosuil, Weert; 21 november @ Gebouw-T, Bergen op Zoom
Henkie Westrborke, hoe vaak je ook probeert om burgemeester van m’n stadsie te worden, wat je ook zegt over Zwarte Piet; ik vergeef het je. Zodra ik die marktkoopmanstem van je hoor, zit ik weer op de achterbank bij mijn ouders in de auto richting Frankrijk. De drums die klinken alsof ze in een badkamer zijn opgenomen, de veel te vrolijke synths, de belegen humor… Henkie, ik houd van je.

Kamelot

14 november @ 013, Tilburg
Deze durfde ik echt bijna niet op te schrijven. Kamelot is onder serieuze muziekliefhebbers in de hardere sector iets als in De Kuip zeggen dat je Frank de Boer wel een aardige jongen vindt. Waarom? Dat ga ik niet eens uitleggen.

Skid Row & Ugly Kid Joe

19 november @ Melkweg, Amsterdam
Pak die spandexbroek en pruik uit de kast en stop je sokken bij je kruis; alsof de jaren tachtig nooit voorbij zijn gegaan.

Electric Six

21 november @ Melkweg; 22 november @ De Muziekgieterij, Maastricht; 23 november @ De Oosterpoort, Groningen
Is dit wel een guilty pleasure? We hebben immers allemaal wel eens in het holst van de nacht in een ranzige studentenhuiskeuken, je beste vriend net iets te intiem en lang vasthoudend, uit volle borst met dubbele L gezongen: ‘I want to take you to a gaybar, gaybar!’ Niets om je voor te schamen immers.

Milo Lambers zet iedere week de vijf beste concerten voor de daaropvolgende week op een rij.