Bladen

VVD eist sneller uitzetten Oost-Europese criminelen

18-11-2013 08:43

Hier is hij weer, zoals elke werkdag, uw ochtendgebed.

Snelle schaatsbroers troeven elkaar af op 500 meter

Twee broers, een record! Ronald en Michiel Mulder zijn de snelste 500 meter sprinters van Nederland. Het verschil tussen de twee Zwolse jongens bijdraagt eenhonderste van een seconde. Ronald Mulder pakte vannacht bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City het Nederlands record af van zijn broer Michel, die het record pas twee dagen geleden in de boeken schaatste. Bij zijn tweede 500 meter was Ronald Mulder met 34,25 één honderdste van een seconde sneller dan Michel op vrijdag (34.26). Althans pas nadat de jury de tijd van Ronald had gecorrigeerd tot 34.25. Hij kwam in tijd over de finish in 34.26. Zijn reactie: ’Het was ook gaaf om hem samen te hebben.’ Broer Michiel reageert als een (woordgrap-alert) broer met kiespijn: ‘Leuk hoor, hij heeft goed gereden. Het was leuk geweest als we dezelfde tijd hadden gehad”, aldus Michel, die na de race van Ronald nog wel in actie mocht komen. Toen zag ik dat de tijd was gecorrigeerd en dat er werk aan de winkel was. Mijn race was ook wel goed, dit was mijn tweede tijd ooit.’ Overigens zijn er mensen nog veel sneller. Jeremy Witherspoon knalde al eens in 34.03 over de baan.

NOS ging op ’pauze’ bij JFK moord

De NOS deed er lang over om live te gaan bij de moord op JFK. Welja, het was 1963! Bij de televisie werkten toen de journalistieke kneusjes van de radio. Die types waren toen ook al alleen maar met zichzelf bezig en gericht op hoe ze overkwamen op beeld. Aan de andere kant: het was wel lekker rustig toen. Als er geen bewegend beeld meer was, duwde je de ’pauze’ knop in. Tegenwoordig wordt elke non-event – zoals een Sinterklaas-intocht – verslagen alsof JFK dood is.

Halve euro per Nederlander naar Filipijnen

We hebben in een avond met zijn allen 8 miljoen euro opgehaald voor de Filipijnen. Iets minder dan een halve euro per Nederlander. Bij de actie voor Haïti was de opbrengst ruim 100 miljoen. Voor de Filipijnen wordt op een soortgelijk bedrag gehoopt.

Wild is de wind

Na de tyfoon in de Filipijnen richt een tornado nu dodelijke schade aan in het Midden-Westen van Amerika.

Oprah Winfrey bekritiseerd om racismeopmerking

Dat domme twitter gaat weer los, terwijl de ik-tweet-voor-ik-de-feiten-ken gemeenschap de beelden nog niet gezien heeft. De kwestie is deze. Oprah Winfrey geeft een interview aan de BBC en gedraagt zich behoorlijk hooghartig en arrogant. Ze complimenteert de interviewer – een onuitstaanbare BBC snob trouwens – op neerbuigende toon met zijn vragen. Die gaan over racisme. Oprah zegt dat racisme pas zijn zal verdwenen als ’oudere generaties’ zijn gestorven, aangezien deze vaak zijn ’gemarineerd’ met racisme. Ook stelt ze dat Obama in haar ogen vaak met ’disrespect’ wordt bejegend door sommige tegenstanders omdat hij zwart is (ze noemt een senator waar ze een lid van het een huis van afgevaardigde bedoelt). Tja, allemaal niet schokkend toch? Toch wordt Oprah op internet gebasht omdat ze zou hebben gezegd dat Obama-critici racisten zijn. Tja, dat heeft ze nou juist niet gezegd. 1-0 voor Oprah dus, al mag ze best eens ophouden met het morele geweten van Amerika te spelen. Obama is namelijk geen heilige, mevrouw Winfrey, maar een matige president die vies tegenvalt. En deze constatering heeft niks met zijn huidskleur te maken.

’Zet criminele Roemenen land uit’

Fredje Teeven is te slap voor de eigen VVD-fractie. De liberalen waarschuwen de staatssecretaris dat hij harder moeten optreden tegen ’criminele Oost-Europeanen, en andere veroordeelde EU-burgers’. Sofort zuruck, die gasten! Teeven kan de Oostblok-boefjes al tot ongewenst vreemdeling verklaren, maar maakt daar ’onvoldoende werk’ van, stelt de VVD.

Chinese aandelen knallen omhoog

Omdat de Chinese regering weer een aantal belemmeringen wegneemt om lekker zaken te kunnen doen en in vrijheid te kunnen leven spuit de Chinese aandelenmarkt omhoog. Dat China gaat nog eens heel groot worden!

Man van Atlantis overleden

Hij kon 72 meter onder water duiken zonder zuurstoffles en nu is hij dood. AP bericht over een New Yorker die op de Bahama’s meedeed aan een wedstrijd diepzeeduiken zonder zuurstoffles en zwemvliezen. Het doodsbericht komt in droge bewoordingen tot ons: ”The Switzerland-based Association Internationale pour le Développement de l’Apnée, or AIDA, a worldwide federation for breath-holding diving, released a statement Sunday saying Mevoli reached the 72-meter depth of the no fins dive, swam back to the surface but had difficulty breathing while completing surface protocol and lost consciousness.”

Armstrong: ’Hein Verbruggen wist van mijn dopingzaken.’

In een video-interview met de Engelse krant Daily Mail stelt Lance Armstrong dat wielerbaas Hein Verbruggen kennis had van zijn positieve cortisonentest tijdens deTour de France van 1999, het eerste jaar dat Armstrong de ronde won. ‘Hein zei toen: dit is de knock-out voor onze sport. We moeten iets bedenken’, aldus Armstrong. ’En dus pasten we de datum van de transcriptie aan.’

Jennifer Lawrence rekent af met Miley Cyrus

Sex sells, and for some disgusting reason young sex sells even more.” Tegeltjeswijsheid van het leukste meisje uit de entertainmentindustrie.