8000 middeleeuwse ouders willen Dokter Corrie kapot maken

19-11-2013 15:46

Update: er is nu ook een Dokter Corrie moet blijven-petitie.

Update met reactie staatssecretaris Dekker: Staatssecretaris Sander Dekker (Media) heeft vanwege de ophef over het Schooltv Weekjournaal een paar afleveringen teruggekeken en is tot de conclusie gekomen dat de seksuele voorlichting van Dokter Corrie “informatief en best grappig is”.
Dekker vindt het dan ook niet nodig om in het programma in te grijpen. Volgens hem zijn ouders en scholen slim genoeg om goed met de rubriek over seksualiteit om te gaan. “Er zit een knop op de tv. Mensen kunnen zelf goed besluiten of die aan of uit moet”, aldus de staatssecretaris. Ook scholen hebben mogelijkheden genoeg om Dokter Corrie te omzeilen als ze dat willen.

Tegenstanders van Dokter Corrie in het Schooltv Weekjournaal (NTR) hebben dinsdagmiddag een petitie overhandigd in de Tweede Kamer waarmee ze de rubriek over seksualiteit willen stoppen. Ruim 8000 ouders hebben hun handtekening gezet tegen de ‘seksdokter’, zei een van de initiatiefnemers Caroline Tax.

“We hebben de Kamerleden gevraagd het onderwerp voor maandag te agenderen.”

Dan vindt er namelijk in Den Haag een mediadebat plaats. “Het lijkt erop dat ze ons serieus nemen, we hebben met nagenoeg alle partijen gesproken.”

De ouders vinden dat het niet aan Dokter Corrie is hun kinderen seksueel op te voeden.

Ze willen dan ook dat de rubriek per direct uit het Schooltv Weekjournaal wordt gehaald.

Volgens Tax hebben sommige scholen het hele weekjournaal om Dokter Corrie uit hun lesprogramma geschrapt.

Tegenstanders kunnen nog tot en met maandag de petitie ondertekenen.

De NTR gaf eerder al aan de rubriek “zinvol en eigentijds” te vinden en ook staatssecretaris Sander Dekker (Media) zei er niet zo’n probleem mee te hebben. Hij legde de verantwoordelijkheid neer bij de omroep.

Wat er ook met deze petitie gebeurt, de afleveringen van Dokter Corrie staan natuurlijk al lang op Youtube. Waarschijnlijk voor eeuwig. Hieronder een overzichtje:




Hier, de rest. Niet tegen pappa en mamma zeggen dat het op Youtube staat hè?

Tot zover Andere Tijden. Terug naar de onze.

Anp/TPO