Binnenland

KNVB distantieert zich van discriminerende poster

20-11-2013 15:26

De poster die op social media circuleert met de tekst ‘Nederlandse volk is de Marokkanen meer dan zat. Ces’t ca’ is niet van de KNVB of in samenwerking met de KNVB gemaakt. De KNVB distantieert zich er volledig van. Dat zegt woordvoerder Hans van Kastel van de voetbalbond tegen ThePostOnline. De gewraakte poster dook voor het eerst in december 2012 op.

Poster is een jaar oud

Toen de poster vorig jaar december voor het eerst verscheen, probeerde de KNVB direct de maker en de eigenaar van de blogpost waar het als eerste werd getoond te achterhalen. “Helaas is dit niet gelukt. De KNVB bekijkt op dit moment welke juridische mogelijkheden er zijn om dit aan te pakken”, aldus Van Kastel.

De KNVB spant zich samen met verenigingen in om sportiviteit en respect op het voetbalveld te stimuleren. De KNVB verspreidde in december 2012 een poster met de tekst ‘Zonder respect geen voetbal’. Deze poster is nu misbruikt voor de ‘discriminerende en respectloze boodschap’. De KNVB vindt het ‘stuitend’ dat het voetbal daar op deze manier mee verbonden wordt.