Aandacht geen moment verslapt bij Captain Phillips

21-11-2013 20:03

Soms ontstaat er een goed idee op twee verschillende plekken in de wereld tegelijk. In dit geval is dat een film over een kaping van een groot containerschip door Somalische piraten. Na het Deense Kapringen is er nu Captain Phillips met Tom Hanks in de titelrol.

Net als in Kapringen is er dus een containerschip dat langs de Hoorn van Afrika vaart en dan ineens achtervolgd wordt door Somalische piraten. Het schip van kapitein Richard Phillips heeft daar afweer tegen, maar een onderdeel daarvan blijkt niet helemaal te werken. De piraten komen aan boord.

Gelukkig gaat Captain Phillips daarna een andere kant op dan Kapringen, zodat we niet naar een remake zitten te kijken. In deze film verstoppen de crewleden zich op de boot en lijken de Somaliers minder geinteresseerd in lange onderhandelingen. Het geeft de film wat meer tempo en zorgt er voor dat je altijd op je hoede bent voor onverwachtse momenten. Want de bemanning van het containerschip verzet zich en de piraten zijn niet bang geweld te gebruiken. Je zou van regisseur Paul Greengrass in lijn met zijn Bourne-films flitsende actie verwachten met een shaky-cam, maar hij houdt zich gelukkig redelijk in.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>