Binnenland

Ambassadeur Angola doet aangifte tegen Danny Ghosen

22-11-2013 23:17

De ambassadeur van Angola gaat aangifte doen tegen Pownews-verslaggever Danny Ghosen wegens huisvredebreuk. Dat staat in een brief van minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer. Dat maakte Pownews-directeur Dominique Weesie vrijdagavond bekend ik het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Eerder die vrijdag had Weesie nog een gesprek gehad met de Angolese ambassadeur op de ambassade. Tijdens dit gesprek heeft de ambassadeur zijn excuses aangeboden.

Inmiddels zijn twee medewerkers van de Angolese ambassade bij de politie geweest om zich te melden als verdachte van de mishandeling van Ghosen. Daarvan is inmiddels procesverbaal opgemaakt.

PowNed-directeur Dominique Weesie reageerde verbaasd. “De ambassadeur heeft vanochtend in zijn gesprek met mij zijn excuses aangeboden. Over een aangifte heeft hij met geen woord gerept. Ik sta ervan te kijken.”

Weesie is benieuwd naar de juridische gang van zaken. “Is het dan de staat Angola die Danny aanklaagt? Ik neem het voor kennisgeving aan, en we wachten het af. Wellicht dat Danny straks op het vliegtuig naar Angola moet.”