Politiek

Video: Politiek Nederland duidt Dannygate

22-11-2013 14:36

De ambassadeur van Angola heeft alle medewerking toegezegd in het politieonderzoek naar de mishandeling van PowNews-verslaggever Danny Ghosen. Dat heeft PowNed-directeur Dominique Weesie vrijdag gezegd, nadat hij een gesprek had gehad met de ambassadeur.

“De ambassadeur betreurt wat er is gebeurd en heeft zijn excuses aangeboden”, zei Weesie. Maar dat is volgens hem geen reden de aangifte in te trekken. Ghosen werd woensdag mishandeld toen hij voor de Angolese ambassade in Den Haag het ambassadepersoneel aansprak op een foutgeparkeerde auto.

De man die de verslaggever mishandelde was een 35-jarige medewerker die al jaren voor de ambassade werkt, maar geen diplomatieke status heeft, aldus Weesie. Volgens hem heeft de ambassadeur toegegeven dat hij ook “een zet in gezicht heeft gegeven” van Ghosen. De diplomaat vertelde Weesie dat hij de verslaggever voor een extremist had aangezien en de situatie bedreigend vond.

Ghosen liep woensdag een gekneusde kaak, een losse tand en een lichte hersenschudding op. Weesie hoopt dat hij maandag weer aan de slag kan.

Anp