Politiek

Wilders: Rutte is bang en liegt

23-11-2013 18:01

Minister-president Mark Rutte (VVD) daagde Geert Wilders zaterdag uit: de PVV-leider zou ‘doorslaan’ over Europa. Wilders is not amused: “Rutte zegt dat PVV geen vrijhandel wil en dat Nederland geen lid zou mogen blijven van een Europese vrijhandelsassociatie. Rutte is bang en liegt. We hebben altijd gezegd uit de EU maar in de EVA/EFTA en willen ook met EU-landen vrijhandelsverdragen sluiten.”

“Wilders wil geen euro, wil dat we uit de EU gaan en vindt dat we nu ook al geen lid meer mogen blijven van een Europese vrijhandelsassociatie”, zei Rutte eerder zaterdag op een VVD-congres.

Wilders: “De bangmakerij van Rutte is tekenend voor de angst van de politieke elite die dreigt met banenverlies of eerder zei dat het licht zou uitgaan of er oorlog zou komen. De kiezer is niet gek en zal Rutte niet geloven maar afstraffen in mei 2014. Nederlanders hebben genoeg van Brussel.”

De uitglijder van Rutte is pijnlijk. Eerder deze week schreef Wilders namelijk in een opiniestuk in The Wall Street Journal en ThePostOnline dat hij wel degelijk handelsverdragen met de EU wil sluiten:

“Al maandenlang staat de Partij voor de Vrijheid aan kop in de Nederlandse peilingen. Wij zijn een jonge partij. Wij willen dat Nederland de EU verlaat, lid wordt van EVA en net als Zwitserland vrijhandelsverdragen sluit met de Europese Unie en de rest van de wereld. Wij gaan de Europese verkiezingen volgend jaar mei winnen.”

Lees ook

Geert Wilders – De wederopstanding van het Europese Patriottisme