Binnenland

Groep jongeren terroriseert Rivierenbuurt Amsterdam

26-11-2013 12:47

Een groep ‘jonge criminelen’ terroriseert de Amsterdamse Rivierenbuurt in Zuid. De groep is al langer bekend en veroorzaakte vroeger al veel overlast. Maar inmiddels ‘criminaliseert de groep steeds harder’ en ‘escaleert de situatie’. Dit meldt AT5.

Welzijnswerkers en winkeliers zijn inmiddels bedreigd, ruiten worden ingegooid en buurtbewoners geïntimideerd.

Stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar (VVD) zegt bekend te zijn met de situatie en trekt een vergelijking met de Diamantbuurt. Hij belooft dat de crimineeltjes in de Rivierenbuurt ‘net zo hard worden aangepakt als destijds de jeugd in de Diamantbuurt’.

Diamantbuurt

De criminelen in de Diamantbuurt werden aangepakt met gesprekken, thee drinken en vooral veel, heel erg veel vergaderen en overleggen in diverse advies-, evaluatie-, kern-, stuur,- beleids-, en externe commissies op het stadsdeelkantoor en in de Stopera.

Dankzij deze ‘harde aanpak’ werd de criminelen geen duimbreed in de weg gelegd en moesten diverse gezinnen zelfs noodgedwongen verhuizen.

Enkele van de crimineeltjes uit de Diamantbuurt zijn later, onder het toeziend oog van de ‘harde aanpakkers’, uitgegroeid tot beruchte keiharde criminelen.