Bladen

AD-journalist verketterd wegens ‘zieke’ Ajax-grap

27-11-2013 08:59

Hier is-ie weer, uw ochtendgebed.

China ook al de baas over olieproducerende Equador

Even opletten nu! Onze Chinese vrienden rommelen zich langzaam naar binnen bij de Opec. De Chinezen hebben de bezittingen van olie-exporterende land Equador inmiddels in bezit. China leende geld aan de Zuid-Amerikanen en kreeg er 90% in het oliestaatsbedrijf voor terug, aldus Reuters: ’Ecuador now relies heavily on Chinese funds, which are expected to cover 61 percent of the government’s $6.2 billion in financing needs this year. In return, China can claim as much as 90 percent of Ecuador’s oil shipments in coming years, a rare feat in today’s diversified oil market.’

China ook baas in de buik van vrouwen

De tirannieke eenkindpolitiek is gelukkig afgeschaft in China. Gelukkig. Hoeven vrouwen niet langer illegaal een tweede kind op te voeden.

Anky van Grunsven eist gymles op school

Dresseurkoningin Anky van Grunsven wil graag dat er weer wordt gegymd op school om obesietas te voorkomen. ’Van Grunsven wil dat Bussemaker gymnastiek weer verplicht stelt op de basisschool, ook om te voorkomen dat kinderen te dik worden. ‘Ik denk niet dat ik in Nederland duizend mensen kan vinden die hierop tegen zijn’, schrijft de amazone in een column De Telegraaf. ’Overdreven? Echt niet. De vaardigheden die gymnastiek/sport geven zijn uniek. Die gaan veel verder dan het voorkomen van dikke kinderen.’

Manchester United ontsnapt aan vliegtuigramp

Manchester United heeft ternauwernood een vliegtuigramp overleefd. Toen de Britse ploeg wou landen in Keulen, moest het vliegtuig zo’n 400 meter boven de grond de landing staken. Op dat moment bezette een ander vliegtuig de landingsbaan. De spelers van Manchester United moesten nog zo’n tien minuten boven de luchthaven rondcirkelen om uiteindelijk te kunnen landen. Manchester United heeft een verleden met vliegtuigcrashes. Op 6 februari 1958 crashte een vliegtuig met de spelers van United aan boord op de luchthaven van München. Acht spelers lieten toen het leven.

‘Hormonale anticonceptie Nuvaring gevaarlijk’

Een in Brabant ontwikkelde anticonceptiering die maandelijks vaginaal wordt ingebracht ligt internationaal onder vuur. In de VS hebben ruim tweeduizend gebruikers en nabestaanden een schadeclaim ingediend bij fabrikant MSD, schrijft de Volkskrant vandaag. In Nederland wordt het middel, de Nuvaring, 170 duizend keer per jaar verstrekt.

Fred Teeven moet getuigen

Fredje Teeven is een regent aan het worden. Allemaal moeten we in de houding springen als hij onze gegevens wil opeisen voor wat meer veiligheid, maar meneer zwijgt als we iets over hem willen weten over de verdwenen opnames van een gesprek met de omstreden  VVD-wethouder Jos van Rey uit Roermond.

Wat heb je nodig om te overleven?

Minister Dijsselbloem wil dat bonussen worden gemaximeerd tot 20% van het jaarsalaris. Met deze maatregel gaat Nederland veel verder dan Europees gezien normaal is. Daar mag je nog 100% van je salaris bij verdienen. Domme discussie. Je moet niet kijken naar hoe rijken rijker worden. Vooruitgang zit hoe armer rijker worden. De rest is jaloezie. De Amerikaanse website Jezebel rekende uit wat minimumloon zouden moeten zijn.

Plasterk: ’Wachtgeld handhaven’

Goed punt van minister Plasterk. Democratie kost geld. Als je pinda’s voert krijg je apen. Geldt ook voor politici. Zorg nou dat die volksvertegenwoordigers een fatsoenlijke wachtgeldregeling krijgen, dan durven ze tenminste ook een keer iets te zeggen of te doen wat mogelijk controversieel is, en niet is ingegeven door electoraal opportunisme maar in het landsbelang.

AD-journalist verketterd vanwege onbedoeld Ajax-tribune grapje

Het allerergste aan Twitter is het verongelijkte moralisme dat altijd  maar doorettert op je timeline. Sjoerd Massou van het AD twittert naar aanleiding van de Ajax overwinning op Barcelona: ’Voel het beton letterlijk trillen hier. Fenomenale prestatie van Ajax. Zonder komma.’ De verslaggever, die niet op de hoogte was van het ongeluk in het stadion, wordt meteen gebasht wegens ongevoeligheid. Regisseur Martin Koolhoven hijst gelijk de rode vlag. ’Are you kidding.’@marcelklerks zegt ook meteen tut-tut-tut. ’Er zijn al heel veel zieke grappen gemaakt over dit trieste ongeval, kan me indenken dat niet iedereen het verschil nog ziet.’ Bertus Bredius schrijft: ‘Dit gun je niemand. Dieptriest als iemand dat wel vindt.’ Mossou reageert zelf op zijn beurt weer gepikeerd op de beschuldiging: ‘Mensen die in ‘trillend beton’-tweet een dubbelzinnigheid vermoeden, of suggereren. Ziek.’ En zo werd een heroïsche overwinning van Ajax aangegrepen om je eigen moraal toch nog weer tot norm te verheffen.

Davy Klaassen de slimme tijdrekker

Ajax-speler Davy Klaassen pakt punten bij Ajax-verlosser Johan Cruyff. Waarom? Nou vanwege zijn handige acties bij de achterlijn bij Barcelona. Ajax leidt met 2-1 en moet tijd winnen, want staat met 10 mannen op het veld. Tot twee keer toe versiert hij in de laatste vijf minuten een corner door de bal via een Barcabeen over de achterlijn te schieten, waardoor de tijd wegtikt. Als een tegenstander zulke slimmigheden uithaalt, ga je schelden. Nu stond Cruijff op de banken. ‘Ik ben positief verrast. Er waren spelers die er met kop en schouders bovenuit staken.Davy Klaassen speelde enorm met verstand’, lichtte Cruijff toe. ‘Hij had weinig of geen balverlies en stond elke keer goed in positie. Daarnaast had hij heel goede acties bij de achterlijn met nog vijf minuten te spelen. Hij voetbalde met verstand en wist wat hij moest doen gezien de stand en de klok.’

Hoe Ajax won

En hier de op muziek gezette samenvatting.