Studenten verzinnen Tentamenpen

28-11-2013 12:47

Ook helemaal klaar met die eindeloze multiple-choice tentamens waar je na een paar fouten een nieuw antwoordblaadje moet vragen? Zeven studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle hebben misschien wel dé oplossing.

De studenten van de opleiding Small Business & Retail Management moesten voor een schoolopdracht een bedrijf oprichten en daarmee een eigen product ontwerpen. De groep 10High bedachten de Tentamenpen, een stift waarmee je in één keer een hokje invult en waarmee je met de andere kant een hokje ongedaan kan maken: daar zit correctietape. De uitvinding heeft iets weg van het alom bekende potlood met een gummetje op de achterkant, maar is in een nieuw jasje gestoken.

94% zou zo’n pen wel willen hebben

“Eén van ons kwam op dit idee en we waren direct enthousiast”, zegt Corné Geijtenbeek (21). Hij maakt deel uit van het team van 10High. Of de Tentamenpen direct ook op grote schaal gefabriceerd kan worden is nog even lastig. Corné: “Het is wel vrij moeilijk te ontwikkelen en nu nog erg duur. Een mal is bijvoorbeeld 15.000 euro. Het duurt nog even,maar ons doel is om de pen uiteindelijk voor vijf euro te kunnen verkopen, dat is ook het bedrag wat een student ervoor zou willen geven.” De jongens deden een marktonderzoek onder 400 Windesheim-studenten en het bleek dat 94% van de studenten een Tentamenpen wel zouden willen hebben. In hetzelfde onderzoek kwam ook naar voren dat 21% van de studenten meerdere antwoordbladen bij een tentamen nodig heeft.

Mocht het plan goed gaan lopen, dan willen de jongens ook verder dan Windesheim kijken. Corné: “op landelijk niveau hebben de meeste hogescholen en universiteiten dezelfde tentamen-nakijkmachines. We hebben al gebeld met de leverancier, dus dat moet geen probleem zijn.” 10High biedt ook de mogelijkheid om als bedrijf je bedrijfslogo op de Tentamenpen te laten zetten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen 10High mailen.

team tentamenpen