Politiek

Van Vliet tweet: Illegale asielzoekers? Eruit stampen die gasten!

28-11-2013 15:14

Met updates-  Het duurde bijna een dag maar toen werd een opmerkelijke tweet van PVV-Kamerlid Roland van Vliet opgemerkt. De SP riep vervolgens asielzoekers op om aangifte te doen tegen PVV-Kamerlid Roland van Vliet. De asielzoekers hebben daar geen zin in.

Iedereen boos natuurlijk en zie: Van Vliet biedt zijn excuses aan. Waarvan akte.

Update 15.41 – SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen gaat de zogenoemde Vluchtkerkgroep adviseren aangifte te doen tegen haar collega-Kamerlid Roland van Vliet van de PVV. Ze is woest over de tweet. Daarmee gaat Van Vliet een grens over, zegt Gesthuizen. Vooral het woord ‘stampen’ lijkt een oproep tot geweld, waardoor de groep zich bedreigd kan voelen, aldus het woedende Kamerlid. Een dergelijke oproep door juist een Kamerlid lijkt ook een soort legitimering, zegt Gesthuizen, doordat een politieke partij dit blijkbaar vindt.

Update 17.11 – Een woordvoerder van de groep asielzoekers zei donderdag tegen het ANP dat ze op dit moment andere prioriteiten hebben, namelijk het gesprek met de gemeente over de afgewezen opvanglocatie in een voormalige gevangenis. “Maar het staat de SP vrij om zelf aangifte te doen”, liet hij weten. De vluchtelingen reageerden zelf vrij laconiek op de tweet. “Ik heb het aan een paar mensen laten lezen en ze haalden hun schouders erover op. Kom maar eens langs, zeiden ze. Dan praten we erover. De thee staat klaar.”

De Vluchtkerkgroep die al ruim een jaar een zwervend bestaan langs kraakpanden in Amsterdam leidt, twijfelt over de verhuizing naar een aangeboden locatie omdat die een voormalige gevangenis is die hen doet denken aan vreemdelingendetentie.