Festival Grasnapolsky betrekt legendarisch zenderpark

29-11-2013 14:33

Een nieuw festival in het land! Geen nieuwe Lowlands of een alternatief Speedfest. Grasnaolsky is naar eigen zeggen een eigenzinnig winterfestival. Klinkt ons in ieder geval goed in de oren. De locatie is in ieder geval al wel eigenzinnig, op 15 en 16 februari betrekt het festival het legendarische zenderpark Radio Kootwijk. Twee dagen lang krijgen 750 bezoekers de kans om op een bijzondere locatie te genieten van intieme optredens, theater, film, dichters en meer. Informatie over de invulling van het programma volgt binnenkort.

Radio Kootwijk

Het is alsof je een andere wereld binnenstapt. Verstopt in de Veluwe, midden in de uitgestrekte natuur, ligt het prachtige monumentale zendergebouw Radio Kootwijk. Wat vroeger een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën was, vormt nu een ideale festivallocatie voor Grasnapolsky. Met optredens in o.a. de zenderzaal, het kadaster, de poortgebouwen (annexen) en de watertoren van Radio Kootwijk, zijn bezoekers verzekerd van een bijzondere ervaring.

Grasnapolsky

Grasnapolsky, dat in 2010 debuteerde, probeert een klein aantal bezoekers de kans te geven om bijzondere optredens in alle disciplines mee te maken. Daarbij krijgt het publiek de kans nieuwe muziek te ontdekken, maar ook bands te zien die ze al vaker zagen, nu in een setting waarin de acts echt tot hun recht komen. Grasnapolsky is bewust klein. In een tijd waarin grote arena’s en massafestivals de scepter zwaaien, biedt het festival een zeldzame exclusiviteit. Een huiskamerbeleving op een van de mooiste plekken die Nederland rijk is.

De voorverkoop van Grasnapolsky 2014 is vandaag begonnen. Passe-partouts kosten €50,-. Daarnaast gaan er alleen voor 15 februari dagkaarten in de voorverkoop á €30,-. Let wel: er is slechts een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Bezoekers met een passe-partout kunnen via de website van Grasnapolsky een overnachting boeken in een van de bungalows op vakantiepark Berkenhorst in Kootwijk. Daar vindt tevens een extra (muziek)programma plaats.

ThePostOnline is er uiteraard in februari bij om verslag te doen.