Binnenland

Door Gordon gekwetste Xiao Wang heeft ‘afkeer’ van Gordon-grappen

29-11-2013 11:31

De Chinese kandiaat Xiao Wang heeft na het zien van de uitzending van de RTL-show Holland’s Got Talent een afkeer gekregen van de ‘grappen’ van jurylid Gordon. Dit liet de promovendus economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen vrijdag weten in een verklaring.

“Op het podium besteedde ik aanvankelijk weinig aandacht aan de exacte woorden van de jury, maar ik voelde wel een soort onbeleefdheid. Na het bekijken van de beelden moet ik zeggen dat ik de ‘grappen’ hekel.”

“Ik geloof dat in een multiculturele samenleving, waar mensen worden verondersteld fatsoenlijk en met respect te worden behandeld, men voorzichtig moet zijn de ander niet te beledigen. En mensen twee keer moeten nadenken voor ze grappen maken.”

“Ik heb me er lang tegen verzet om me in de discussie te mengen over de opmerkingen van de juryleden en een daarvan in het bijzonder”, begint Wang zijn verklaring.

“Mijn Nederlandse vrienden die ik hier heb ontmoet zijn warm, vriendelijk en zorgzaam. Ik ben dol op ze. Ik probeerde vriendelijk te zijn en mijn vrienden niet te teleurstellen, omdat ze zo enthousiast waren over mijn zang en ervan genoten.”

Wang schrijft eveneens dat hij hoopt dat met zijn slotverklaring de discussie eindigt.

Anp