Tien Sinterklaascadeau’s voor foodies

02-12-2013 11:57

Foodies, mensen die altijd bezig zijn met eten. Wat geef je een foodie voor Sinterklaas? De persoon in kwestie heeft waarschijnlijk alles al wat je in de keuken kunt bedenken. Tenzij je in de alternatieve hoek gaat zoeken. Tien van de meest nutteloze maar gemakkelijke Sinterklaas-cadeaus om je foodievrienden blij mee te maken.

De avocadosnijder

result (1)
De foodie heeft sowieso gehoord van het fenomeen superfood. Supergezond voedsel waarvan je na één hap meteen drie jaar langer leeft. De avocado is zo’n superfood. Maar het nadeel van de avocado is dat snijden en pellen niet altijd even gemakkelijk gaat. Gelukkig is daar de 3-in-1 Avocadosnijder. Reepjes, blokjes, alles kan met de avocadosnijder. Daar maak je het een foodie een stuk makkelijker mee. Als je het de foodie nog makkelijker wil maken, er zijn ook bananensnijders.

De kruidenversnipperaar

result (5)
De ideale tip was wat kruiden snijden betreft altijd simpel: je gooit je kruiden in een theeglas, stopt de schaar in het glas en je knipt erop los. Gaat hartstikke snel én niet je hele keuken zit onder de kruiden. Maar ook die periode is over nu de elektrische kruidenversnipperaar bestaat. Je stopt je kruiden in het apparaat, drukt op het knopje en je kruiden zijn gesneden.

Het Tablet-hulpmiddel

Naamloos
Mocht je foodie in kwestie nou heel erg van eten houden maar eigenlijk een drama zijn in de keuken? Die tijd is voorbij. Met deze set kun je met gemak je iPad in de keuken gebruiken. Om, noem eens wat, kookvideo’s te kijken zodat het koken ontzettend goed gaat. Videochatten kan natuurlijk ook ondertussen, dus een stukje mentale ondersteuning voor de foodie die de keuken bijna sloopt, is ook mogelijk.

Sushigezichtjes

sushi
Ook enorm hip: sushi. Dan is zo’n all you can eat-restaurant leuk, maar nog leuker is het om zelf te maken. Het internet staat vol met gadgets om het Japanse gerecht te maken, maar de leukste tool is vooralsnog ietwat onbekend. Want waar wordt een foodie nou blijer van dan voedsel dat blij kijkt? Precies. Deze zeewiersnijder en sushiversierder is i-de-aal.

Retro popcornmaker

19620_XXX_v1-w2000
Als foodie draait het om nog iets belangrijkst: zoveel mogelijk zelf maken. Geen pakjes en zakjes, geen magnetronvoedsel en daarmee natuurlijk ook geen popcorn uit de magnetron. Deze popcornmaker is voor de hipstervariant van de foodies.

De pollepelklemmer

result (3)
De hygiënische foodie legt de pollepel tijdens het koken uiteraard niet op het aanrecht. Dan wordt het aanrecht vies én alle troep die op het aanrecht zit, kleeft aan de lepel. Nee, superranzig dus. Gelukkig is er een oplossing: de pollepelklemmer. In allemaal kekke kleurtjes én superhandig.

Bloemetjeseieren

result (6)
Een eitje in de pan kapotbreken en in een rondje gaar laten worden is inmiddels toch wel erg mainstream en daarbij enorm 2012. Bloemetjes en sterretjes maken je ontbijt een stuk gelukkiger. Maak je foodie blij met bloemetjes en sterretjes-sjablonen om eieren in kapot te maken. Pannenkoeken kunnen ook, maar die wint niet van het resultaat van een ei in het bloemetjessjabloon.

Vingerhoedjes

819Iih4o8zL._SL1500_
Nooit meer vieze vingers of eerst je vingers aflikken en dan weer terug in de olijvenschaal. Of milieuonvriendelijke satéprikkers, hoeveel bomen worden daarvoor geslacht? Met deze finger pickers wordt het allemaal een stuk makkelijker. Ook nog eens in allemaal vrolijke kleurtjes, dus het staat ook nog eens leuk in je huis.

The Bacon Press

img68o
Voor écht lekkere bacon, moet het vlees wel even goed contact maken met de pan. Wordt het een stuk knapperiger van. Dat kan met de spatel, maar veel makkelijker is het om te doen met de Bacon Press. Die is bovendien in de vorm van een varken, dus je brengt stiekem ook nog even een ode aan het vlees in je pan.

Schoonmaakhandschoenen

dishplay_lr1
Na het koken moet er uiteraard schoongemaakt worden. En hoe beter dan met gezelschap? Precies, deze schoonmaakhandschoenen met gezichtjes zijn niet alleen leuk voor een poppenkast, ook nog eens fantastisch om je gezelschap te houden tijdens het boenen van het fornuis.