ThePostOnline

Zeer grote brand in Amsterdam

03-12-2013 07:34

In het Westelijk havengebied woedt momenteel een zeer grote brand in meerdere loodsen. Aan de Heining staan verschillende opslagplaatsen in brand. De brandweer is op grote schaal uitgerukt om te voorkomen dat de brand nog verder overslaat, meldde de brandweer aan stadszender AT5.

Wat er in de loodsen ligt, is nog niet bekend. Er worden wel metingen gedaan om te kijken of schadelijke stoffen vrijkomen, maar ook dat is vooralsnog onduidelijk.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brand lastig te bestrijden is. ‘De loodsen staan dicht op elkaar en er is weinig water in de buurt, vandaar dat we veel mensen in moeten zetten’.

De brand woedt in een aantal kleine loodsen waarin onder meer verschillende autobedrijven zijn gevestigd. Er zijn af en toe explosies te horen, volgens de brandweer zijn dit exploderende brandstoftanks en autobanden.

Onduidelijk is nog op er op het moment dat de brand uitbrak mensen in de loods aanwezig waren. Vooralsnog zijn er geen mensen aan verwondingen behandeld.