VIDEO: Creatieve belofte van 2014: Lukas Batteau

06-12-2013 13:01

Elke week interviewt ThePostOnline iemand uit De Lijst van creatieve beloftes van 2014.

Deze week is het de beurt aan singer-songwriter Lukas Batteau. In de lijst hoefden we nog weinig te zeggen, aangezien we hem al eerder recenseerden:
“De gemiddelde Nederlandse singer-songwriter is net zo goed te onderscheiden als ondergetekende links en rechts uit elkaar weet te houden. Een tokkelende gitaar, een zoetgevooisde stem en verliefde songtekst. Gelukkig blijken er ook singer-songwriters die zich weten te onderscheiden. Eén van die singer-songwriters is Lukas Batteau. Zijn debuutalbum Wasteland kwam vorige week uit.

[…]

Wasteland is erg afwisselend. Van rustgevende, harmonieuze nummers als Enchanted, een nummer dat ook echt betoverend is, tot het bijna vrolijke nummer Dance for the Dead. Batteau maakt veel gebruik van de gitaar, die hij af en toe inruilt voor de piano, waardoor er een fijne wisselwerking ontstaat. Van uptempo nummers tot rustgevende ballads is er voor de luisteraar veel te horen. Zeker met Prelude (The Still) en Reprise (The Wake), nummer zonder vocalen die tussen de ‘gewone’ nummers door zijn geweven, laat Batteau zien dat hij erg veelzijdig is.

Maar het meest opvallende is nog de stem van Batteau. Om bij weg te dromen, om uren naar te luisteren en een enorme aanwinst voor de Nederlandse muziek. Met Wasteland zet Batteau een zeer geslaagd debuut neer waar de luisteraar wel even op kan teren.”