Studenten halen troon Game of Thrones naar Nederland

09-12-2013 14:02

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben we een heel ludieke manier gevonden om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request: voor vijf euro mag je op 12 december in EYE op de imposante troon van Game of Thrones zitten.

Zo meldt Het Parool vandaag. De troon van Games of Thrones stond niet zo lang geleden ook al in Nederland: een expositie in de Posthoornkerk in Amsterdam eerder dit jaar trok zo’n 3000 bezoekers per dag die ook wel even op de Iron Throne wilden zitten. Daarnaast bood de expositie fans de kans om meer dan zeventig voorwerpen uit de eerste twee seizoenen van de populaire televisieserie te bewonderen.

Vijf studenten van de opleiding Media, Informatie en Communicatie kregen voor het vak Event Marketing de opdracht een evenement te organiseren om geld op te halen voor het goede doel. Eén van de studenten wist contact te krijgen met HBO en de beroemde troon naar EYE Amsterdam te krijgen.

De opbrengst van alle studenten die het vak volgen, zal naar het 3Fm Serious Request Glazen Huis in Leeuwarden gebracht worden. De actie van de studenten kan gevolgd worden op hun Facebookpagina.