Moss en Town of Saints op festival Grasnapolsky

10-12-2013 11:51

Moss, Kim Janssen, het Belgische Douglas Firs en meer zijn toegevoegd aan de lineup van Grasnapolsky. Onder andere deze bands zullen spelen op het legendarische zenderpark Radio Kootwijk.

Een groot deel van Grasnapolsky’s programmering is inmiddels bekend. Moss, Kim Janssen, Town of Saints, Weval, Klarälven, Douglas Firs(BE) Nuno Dos Santos, Most Unpleasant Men, The Future’s Dust en Afterpartees staan op het programma. Ook Garda(GER) en Wooden Saints zijn van de partij.

Nieuw materiaal

De Nederlandse band Moss zal nieuw materiaal gaan spelen tijdens het nieuwe winterfestival. Ze spelen muziek van het album dat ze in het voorjaar van 2014 zullen uitbrengen. Ook is drummer Finn Kruyning nogmaals aanwezig op het affiche met Klarälven, een nieuw project dat hij samen met zangeres Leine begon.

Het festival vindt plaats op 15 en 16 februari op het zenderpark Radio Kootwijk, vlakbij Deventer. Er is een gevarieerd programma met zowel de gevestigde namen als nieuwe muziek die het grote publiek nog niet kent. Op Twitter en Facebook bracht Grasnapolsky de namen al naar buiten in Morse code; een knipoog naar de bijzondere locatie.

Nog meer namen

Binnenkort maakt Grasnapolsky meer (inter)nationale namen bekend.Het festival wil een mooie combinatie van indiebands, singer-songwriters en elektronische acts aanbieden. Hiermee biedt het festival een winterprogramma dat past bij de locatie en het publiek op ontdekkingsreis stuurt. Naast livemuziek volgt ook een gevarieerd randprogramma met een plek voor dichters, zeefdrukkers, fotografen en filmers.

De acts treden op in de bijzondere ruimtes die Radio Kootwijk rijk is, zoals de grote zenderzaal in het hoofdgebouw, één van de annexen (poortgebouwen) en de voormalige watertoren. Grasnapolsky vult ook de kleinere ruimtes onder de zenderzaal middels een op de locatie afgestemd randprogramma dat later bekendgemaakt wordt.

Bijzonder programma

Op zaterdagavond duurt het programma tot 23:00 op Radio Kootwijk. Daarna neemt het festival de bezoekers die blijven overnachten mee op een bijzondere wandeling over de Veluwe richting vakantiepark De Berkenhorst. Daar gaat het festival vervolgens op kleine schaal verder. Meer informatie over dit avondprogramma en de programmering volgt de komende weken.