Kunst

The Hobbit houdt kijker in de ban van het verhaal

11-12-2013 15:59

Vorig jaar begon regisseur Peter Jackson met de vertelling vóór alle avonturen uit Lord of the Rings, ofwel: hoe kwam hobbit Bilbo Baggins eigenlijk aan de verduivelde ring? En ondanks dat het eerste deel vorig jaar volgens sommigen een beetje tegenviel, wordt er toch weer reikhalzend uitgekeken naar deel 2, The Desolation of Smaug.

Bilbo is samen met dertien dwergen nog steeds onderweg naar naar de Eenzame Berg in het verloren dwergenrijk Erebor. Nadat ze het begin van hun onverwachte reis hebben overleefd, trekt de groep verder naar het oosten. Daar moeten ze de strijd aanbinden met het allergrootste gevaar, het meest angstaanjagende wezen aller tijden: de draak Smaug. Niet alleen hun moed, maar ook hun vriendschap en de zin van de tocht worden hier op de proef gesteld.

Zoals je aan de korte synopsis hierboven al kan aflezen; het betreft hier overduidelijk een zogenaamde tussenfilm. Met An Unexpected Journey werden vorig jaar de belangrijkste hoofdpersonen al geïntroduceerd en het gehele verhaal ingeleid. Daarom is het absoluut aan te raden om het eerste deelte kijken als je iets wilt begrijpen van The Desolation of Smaug. Maar dat spreekt misschien wel voor zich.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>