Politiek

Uniek! Nieuws uit de toekomst – ‘SCP: 85 procent Nederlanders gelukkig’

11-12-2013 09:38

De Nederlander heeft flink te lijden onder de gevolgen van de economische crisis, maar desondanks is liefst 85 procent van de mensen gelukkig tot zeer gelukkig. Het leven krijgt als rapportcijfer een 7,8. We zijn zelfs nog wat tevredener dan 10 jaar geleden. Dat staat in het SCP-rapport De sociale staat van Nederland 2013. Dit zal woensdagmiddag om 12:00 uur exact ‘actueel nieuws’ zijn, maar het ANP kan in de toekomst kijken, vandaar dat wij het nu al hebben.

Hier volgt verder nieuws uit de toekomst: “De publicatie is woensdag in Den Haag gepresenteerd. Het eerste exemplaar is voor Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg.” Geinig! De Krant van Morgen bestaat kennelijk toch!

Verder schrijft de Courant van Straks:

Het SCP keek ook over de grens. In vergelijking met andere Europese landen is de kwaliteit van het leven in Nederland hoog. Maar het is duidelijk dat de huidige kwaliteit voor de komende generaties niet vanzelfsprekend is. De economische motor achter het besef van welvaart en welzijn hapert. Tussen 2010 en 2012 trad een verslechtering van de kwaliteit op, voor de eerste keer in 30 jaar. Toch meent 82 procent van de mensen dat het eigen huishouden welvaart vertoont en is ruim 70 procent tevreden met zijn inkomen.

Hoewel een minderheid een verslechtering van de eigen financiĆ«le situatie verwacht, sluipt de somberheid de algemene toekomstverwachting binnen. “De stemming in het land: niet in de put, wel bezorgd”, zo vat het SCP de heersende moraal samen.

Tot zover dit Nieuws uit de Toekomst onder ’embargo’. U heeft dit voor woensdagmiddag 12:00 uur niet gelezen. Voor mevrouw van Miltenburg: wilt u wel even heel verrast en blij kijken als u dat exemplaat onbtvangt? Dank, ook namens ‘journalistiek’ embargo-nieuwsfabriceer Nederland.