Buitenland

Ajacieden slaags in Milaan

11-12-2013 16:45

In Milaan zijn supporters van Ajax slaags geraakte met Italiaanse demonstranten. De demonstranten bezetten een rotonde en dat zinde de supporters niet. Bewegende beelden ziet u hier en hier.

Update 16.30 Inmiddels heeft ThePostOnline contact gehad met één van de chauffeurs van de betreffende bus. Chauffeur Marcel geeft zijn kijk op de zaak. “We stonden al drie kwartier stil voor een rotonde waar Italiaanse jongeren demonstreerden tegen de werkloosheid. Ze hadden de rotonde volledig afgezet. Na drie kwartier waren de jongens het zat. Zij hebben de deur van de bus geopend en de rotonde schoongeveegd.”

‘Er zijn een paar klappen gevallen’

“Dat is op een redelijk nette manier gebeurd, maar er zijn wel een paar klappen gevallen. We vervoeren 58 man, dat houd je niet tegen. De sfeer was niet heel agressief, vond ik. Uiteindelijk konden we doorrijden en reed er een politiebusje achter ons aan naar het stadion, waar de jongens hun wedstrijdkaartjes konden omwisselen. Er stapten zes agenten uit en 58 supporters. Ze vlogen alle kanten op, maar uiteindelijk kwam er versterking voor de politie en zijn ongeveer vijftien supporters gearresteerd. Dat waren ook Nederlandse agenten. Inmiddels zijn zij allemaal weer vrijgelaten en lekker de stad in.”

“Wij zijn een soort van de vaste chauffeurs van Vak410 en gaan overal met die jongens naar toe. Zoiets als vandaag, dat maak je eigenlijk nooit mee. Dat ze een rotonde schoonvegen. We zijn samen naar Celtic geweest, maar ook naar Frankrijk en Duitsland. Voor ons zijn het superjongens, ze breken niks af en ruimen altijd netjes hun rommel op. Het was wel even schrikken, maar wij gaan zo lekker een pizza eten en vanavond de wedstrijd kijken. Ik hoop dat Ajax wint!”

ThePostOnline heeft navraag gedaan bij de Nederlandse politie, om bovenstaande citaten te checken. De Nederlandse politie geeft aan geen uitspraken te kunnen doen over een incident in het buitenland. Wel bevestigt zij dat er Nederlandse agenten aanwezig zijn in Milaan.

Vijf tegen één

Het ANP meldde eerder dat vannacht een 21-jarige Nederlander, vermoedelijk een supporter van Ajax, is geslagen door vijf Italianen. Hij is in het ziekenhuis geholpen aan zijn verwondingen.