Bladen

Halsema haalt uit naar ‘stiekeme’ Sylvia Witteman en Linda de Mol

17-12-2013 08:24

Wat gebeurde er allemaal de laatste uren op de nieuwsplaneet? Hier is weer uw ochtendgebed.

Studente even de nieuwe Ghandi van Italië

De Italiaanse studente Nina De Chiffre is de nieuwe heldin van het vreedzame protest. Ze nam deel aan een demonstratie tegen een nieuwe spoorlijn in het noorden van Italië en wordt nu beschuldigd van seksuele intimidatie, omdat ze tijdens een protestdemonstratie een agent een pakkerd op zijn helm gaf. De foto waarop ze agent Salvatore Piccione kust verspreidde zich snel via sociale media als voorbeeld van liefdevol protest in Italië. Toch vond de Italiaanse politiebond (COISP) het nodig om een aanklacht in te dienen bij de rechtbank van Turijn. Franco Maccari, de voorzitter van de bond zei tegen de Italiaanse krant La Repubblica: ‚de demonstrante wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en het beledigen van een ambtenaar in functie’. Nina houdt van provoceren en naakt in de zon liggen.

Selfie is Van Dale woord van het jaar

De vraag is nu: wanneer houdt de trend op om onszelf vast te leggen, terwijl we met getuite lippen in een camera kijken?

13 tips voor mentaal zwakkeren

Forbes, het Amerikaanse rijkenblad, wordt even Psychologie-magazine. Wat moet je doen om een beetje mentaal weerbaar te zijn? Dertien tips voor de zwakken van geest.

Beyoncé-bom op internet

Vet interactief plaatje van de internetactiviteit nadat Beyoncé haar album uitbracht op I-tunes. Het album werd dit weekend al 828,773 binnengehaald via i-tunes. Hier zie je hoe het internetverkeer explodeert. Amerika en West-Europa worden viraal geraakt, maar ook in Nigeria zijn er Beyoncé-lichtstralen.

’Glitter is de herpes van de kunsten’

Zomaar een opmerking van een twittermejuffrouw naar aanleiding van Miley Cyrus’ aankondiging dat ze in Las Vegas een glitter-show geeft op de dag dat ook Britney Spears losgaat. Het zingende en kontschuddende uilskuiken loopt op een dag tegen iemand aan die haar gaat slaan.

Zegt PvdA-senator Duivestijn ’nee’ tegen verhuurdersheffing?

En blaast hij het matig geconstrueerde compromisplan van het socialistisch-liberale kabinet daarmee op? Na Wiegel en Van Tijn wordt het tijd dat een senator zijn verantwoordelijkheid weer eens pakt. Of zoals F. Jacobse al eens treffend zei over deze telg uit de Schilderswijk: ’Als een Schilderswijker in je kuiten bijt, laat hij nóóit meer los.’

Onno is klaar met Albert, maar Geer ook.

Start de band maar in, mensen. ’It’s gonna be a lone, lone Chrismas without you…’ Albert Verlinde houdt weinig vrienden over. Ook Gerard Joling knijpt de neus dicht als hij Albert voorbij ziet schuiven. Bericht in De Telegraaf: ’Gerard Joling is witheet op Albert Verlinde en zijn collega’s. “Ze wilden een item maken over De Toppers als ík mijn excuus ging aanbieden aan Albert, nadat ik onomwonden had gezegd dat híj moest stoppen met leugens over mij verspreiden’, fulmineert Geer. „Ik laat me niet chanteren!”

De Mol is te laat met zijn bod

Leukste economische rubriek van Nederland. Al decennia oud. Bartjens. In het FD! Nu ook te lezen op internet. Vandaag rekende de schoolmeesters uit dat De Mol eerder met zijn genereuze bod op SBS had moeten komen, want de Finse bladenmakers hebben de ergste pijn net doorstaan en weer ietsje meer financiële lucht.

Wassenaar koopt seksrel af

De gemeente Wassenaar is tot een schikking gekomen met een wethouder en drie raadsleden die betrokken waren bij een affaire over seksuele intimidatie. In totaal betaalt de gemeente anderhalve ton. Drie raadsleden beschuldigden toenmalig VVD-wethouder Henk de Greef ervan dat hij seksueel getinte opmerkingen zou hebben gemaakt tegenover raadslid Mary-Jo van der Velde van Wat Wassenaar Wil (WWW). Eerder deed het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzoek naar de opmerkingen van De Greef. BING concludeerde dat het ‘onwaarschijnlijk’ is dat De Greef de opmerkingen heeft gemaakt.

Femke Halsema haalt uit naar Sylvia Witteman en Linda de Mol

Geinig pesterig stukje van La Halsema over de gekwelde elite in de polder. ’Anti-elitarisme van elites is niets meer dan elitaire zelfbevlekking’, schrijft ze. Femke Halsema haalt uit naar alle vertegenwoordigers uit de elitaire klasse die expres niet elitair willen zijn. Ze deelt de hardste tik deelt uit aan Linda de Mol en Sylvia Witteman. Dat zijn dames van goede komaf die ’girl next door’ spelen. De lady’s zijn vertegenwoordigers van de zogenaamde ‘stiekeme elite’. ‘Geld, podium en invloed zijn er in overvloed, maar het bestaan ervan wordt weggestopt ten gunste van een zorgvuldig gekweekt, publiek imago van ‘gewoon zijn.’ Het is een onschuldige vorm van ontkenning, van het spelen van ‘the girl next door’, terwijl in werkelijkheid maar weinig mensen zich hun buurhuis kunnen veroorloven.’