Ondernemen & zzp

Verkoop Slotervaartziekenhuis gaat door

20-12-2013 16:04

De verkoop van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis aan zorgondernemer Loek Winter kan doorgaan. Het beslag op de aandelen van het ziekenhuis is vrijdag door de voorzieningenrechter in Haarlem opgeheven.

Erbudak

De familie Erbudak had beslag laten leggen op de ziekenhuisaandelen om zekerheid te krijgen voor vergoeding van schade die zij zegt te lijden bij het doorgaan van de verkoop van het ziekenhuis aan de MC Groep van Winter. Winter had met Delta Onroerend Goed, van de Beverwijkse familie Schram, overeenstemming bereikt voor de overname van het ziekenhuis.

‘Te ongewis’

De rechter oordeelde dat niet uitgesloten is dat de betreffende aandelenemissie onrechtmatig is, maar dat onvoldoende duidelijk is dat Erbudak en haar kinderen hierdoor schade hebben geleden.

Volgens de rechter is de schade voor voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak en haar kinderen echter ‘te ongewis om de beslagen te rechtvaardigen.’ Hij achte het besluit tot verkoop van de aandelen bovendien in het belang van de continuïteit van het Slotervaartziekenhuis.

ANP