Leven

De perfecte feestjurk

24-12-2013 14:02

Met de feestdagen in aantocht is het altijd weer een uitdaging om de perfecte feestjurk te vinden voor de komende kerst-, gourmet-, en oudjaarsavond! Je portomonnee zegt misschien crisis, maar ook met een lowbudget kun je goed slagen voor de perfecte partydress. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Glitter & Glamour

107975-0014_1
Oke, eigenlijk kennen we het wel, de trend van vorig jaar (en dat jaar daarvoor) maar toch zijn we er stiekem nog heel dol op! Het leukste met pailletten is wanneer niet je hele jurkje eruit bestaat (Gemma Glitter effect) maar als het gecombineerd is met andere soorten stoffen zoals deze van Little Mistress.

Leather & Lace

hmprod
Je ziet veel jurkjes met kant erin verwerkt, of soms is het patroon van de stof zo getekend dat het lijkt alsof er een kanten laagje overheen zit zoals deze bijvoorbeeld van H&M. Kant is altijd goed, mits gecombineerd met een twist zoals een stoer jasje, of een paar hoge pumps.
2059379801_1_1_1
Daarnaast zien we veel leatherlook jurkjes, net zoals de trend van de halve leatherlook leggings/treggings die je nu overal ziet. Deze van ZARA bestaat voor het grootste deel uit stretchstof met een peplum effect in imitatieleer. Het leuke aan de leatherlook van deze tijd is dat het niet meer zo ordinair is maar juist een stoer tintje geeft aan je look.

One shoulder

13009033_02
De one schoulderdress is ook weer helemaal terug voor de feestdagen. Deze van MANGO is een mooi voorbeeld, afgezet met platte studds.

Low back

2619003800_1_1_1
Ook zijn er heel veel jurkjes te vinden met een lage rug aan de achterkant. Deze is alleen bedoeld voor degenen die ermee weg kunnen komen om geen BH te dragen. Kies je voor zo’n jurkje, zorg dan dat de stof stevig genoeg is zodat hij niet doorschijnt. Favoriet is deze van ZARA met een strik aan de achterkant.

LBD (Little Black Dress)

result
Altijd, maar dan ook altijd goed! Met de Little Black Dress kun je nooit verkeerd kiezen, combineer hem eenvoudig met pareloorbellen of iets stoerder met een paar goede hakken eronder. Deze van Yaya is mooi getailleerd en stevig van materiaal

Beeld: Shutterstock