Filmpjekijken Fijne Filmklassieker

24-12-2013 18:01

Al doen de temperaturen anders vermoeden, de donkere dagen voor kerst staan weer voor de deur. Ideale tijd om lekker binnen op de bank weg te zakken met warme chocolademelk en kerstkransjes en films te kijken. Onze Fijne Filmklassieker van deze week is zo’n film die zich daar perfect voor leent. Twintig kerstmissen nadat hij in de Nederlandse bioscopen verscheen, richten we onze schijnwerpers op The Muppet Christmas Carol.

The Muppet Christmas Carol was de vijfde Muppet-film en de eerste die werd gemaakt na het overlijden van Muppet-bedenker Jim Henson in 1990. De film is (uiteraard) een adaptatie van Charles Dickens’ klassieke novelle A Christmas Carol uit 1843 en verhaalt over Ebenezer Scrooge, een misantropische vrek die zijn arbeiders onderbetaalt en een hekel heeft aan Kerstmis.

Op kerstavond wordt hij bezocht door de geketende geest van zijn oude kompaan Jacob Marley, die hem de komst van drie andere geesten aankondigt: The Ghost of Christmas Past, The Ghost of Christmas Present en The Ghost of Christmas Yet to Come. De drie geesten laten Scrooge sleutelmomenten en -gebeurtenissen zien uit zijn verleden, heden en toekomst. Alleen als Scrooge wat de geesten hem tonen ter harte zal nemen, kan hij zijn verrotte ziel redden.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>