Leven

McDonalds geeft gezond eetadvies

24-12-2013 11:54

De thank you, captain obvious-prijs gaat vandaag naar niemand minder dan fastfoodketen McDonalds. Op de website voor medewerkers van het keten is het vreemde advies te lezen dat fastfood een ongezonde keuze is.

“Fastfood is snel, voordelig en een alternatief voor een zelfgekookte maaltijd. Maar er zitten ook veel calorieën, vet, suiker en zout in. Dat kan ervoor zorgen dat mensen overgewicht krijgen”, zo staat er op de site te lezen. Het bericht wordt geïllustreerd met een foto van een hamburger en frietjes, zo’n beetje de bekendste producten van de Mac.

Broodje gezond bij voorkeur

Een andere bijdrage meldt dat een cheeseburger en frietjes de ongezonde keuze zijn, en dat een broodje gezond met een salade de voorkeur geniet. Iemand anders merkt op de site op dat “het moeilijk is om een gezond voedingspatroon te hebben als je vaak naar fastfoodrestaurants gaat.”

Het fastfoodbedrijf heeft een beetje discutabele reactie gegeven, meldt CBS. De adviezen komen van betrouwbare partijen en McDonald’s sluit zich aan bij de informatie die er staat. Het bedrijf wijst erop dat er het afgelopen jaar allemaal nieuwe gezonde producten op het menu zijn gekomen. Alsof er mensen zijn die naar de McDonalds gaan om gezond te eten.

ANP/TPO