Kunst

Een slap plot voor Walking With Dinosaurs

25-12-2013 15:01

De BBC-serie Walking With Dinosaurs wist zo’n vijftien jaar geleden iedereen te verbluffen met uitstekende special effects en schitterende locaties, waardoor het bijna leek dat de grote reptielen nooit waren uitgestorven. Het is dit jaar echter tijd voor een filmversie van de educatieve serie. Of dat net zo’n leerzame ervaring wordt, valt te betwijfelen.

In Walking With Dinosaurs volgen we Patchi. Hij is de kleinste van het nest, maar ook de meest avontuurlijke. Zijn grote broer Scowler is de stoerste; hij wil vooral de leider van de kudde worden. En omdat dinosaurussen vechten om hun vrouwtjes, lijkt Scowler ook nog eens Patchi’s vriendinnetje Juniper in te pikken. Pas als de kudde in gevecht raakt met bloeddorstige Gorgosaurussen, kan Patchi laten zien hoe dapper hij echt is. Geholpen door een vogeltje dat Alex heet, beleeft Patchi het grootste avontuur van zijn leven!

U leest het al: van het realistische karakter van de oorspronkelijke televisie-reeks is weinig over. En dat kan vooral heel spijtig genoemd worden. Niet alleen hebben regisseurs Neil Nightingale en Barry Cook gekozen voor een nauwelijks verrassende en nogal oppervlakkige verhaallijn, de dino’s zijn bovendien voorzien van eigen karakters en stemmen. De Disney-aanpak, dus. Al wordt dit her en der ook nog gelardeerd met wat geforceerde lach-of-ik-schiet grapjes die zelfs in het Jura al niet meer konden.

Lees verder op FilpjeKijken.com >>>