Nymphomaniac absurd,ontroerend en op en top Von Trier

26-12-2013 15:02

Maandenlang draaide de geruchtenmachine over Nymphomaniac op volle toeren. Lars Von Trier, enfant terrible van de filmwereld staat altijd al garant voor controverse maar bij het verschijnen van de filmposters en de aangekondigde seksscènes werden de verwachtingen voor deze zogenaamde ‘porno’ helemaal hooggespannen.

Met de dreunende drums van Rammstein en schitterend camerawerk pakt de film je meteen bij de strot. We zien een gewonde Joe (Charlotte Gainsbourg, levert ook een bijdrage aan de soundtrack) die door een man genaamd Seligman (Stellan Skarsgård) geholpen wordt. Hij wil graag weten hoe ze in haar situatie terecht is gekomen en zo doet ze haar verhaal.

Joe is seksverslaafd. Sinds ze haar seksualiteit ontdekte is het vinden van genot haar hoogste doel. Joe vertelt Seligman een aantal verhalen die een grote rol in haar leven gespeeld hebben. Tijdens deze verhalen zien we flashbacks van een jonge Joe gespeeld door talent Stacy Martin. Van onder andere haar eerste seksuele ervaring met J (Shia LaBeouf) tot de relatie met haar vader (Christian Slater) en het kapotmaken van het huwelijk van ene Mrs. H (Uma Thurman).

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>