Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

31-12-2013 13:02

Ik kan het bijna niet geloven, maar 2013 is gewoon alweer bijna voorbij. Dat betekent natuurlijk de Kerstdagen en Oud & Nieuw, maar ook het bedenken van goede voornemens is iets waar we niet omheen kunnen. Het is de perfecte tijd om het afgelopen jaar eens goed te overdenken en echt na te denken over wat je nou precies wilt met je leven. Dat is precies wat ik de afgelopen week heb proberen te doen.

Mijn 52 avontuur

Dankzij 52 Challenge heb ik natuurlijk al best veel dingen aangepakt de afgelopen 39 weken. Zo zorg ik echt beter voor mijzelf, al lukt het me nog steeds niet om al die dingen echt structureel op te nemen in mijn dagelijkse routine. Dat is iets om aan te blijven werken. Wel heb ik gemerkt dat veel dingen minder moeite kosten dan ik in eerste instantie zou denken. En ik heb super leuke mensen ontmoet die me inspireren om nog veel meer dingen aan te pakken.

To challenge or not to challenge?

Toch blijven er altijd genoeg dingen over die ik zou willen veranderen aan mezelf. Sommige dingen heb ik simpelweg nog niet als challenge opgepakt maar staan nog op de planning, anderen zijn niet echt geschikt om in een week aan te pakken. Maar er zijn ook dingen die misschien iets té persoonlijk zijn om over te bloggen. Deze week heb ik gebruikt om even heel objectief te kijken naar mijn leven en vooral naar wat ik écht wil, zonder daar perse een wekelijkse challenge aan te hangen. Of juist te kijken of ik er niet eens een challenge aan zou kunnen wijden.

Dromen, durven, doen

Wat ik echt wil is meer structuur in mijn leven. Ik wil mijn gedachten beter op orde krijgen om er zo echt achter te komen wat ik wil en hiervoor te gaan. Hiervoor moet mijn energielevel omhoog en mijn stressniveau omlaag. Dat betekent dat ik weer moet gaan hardlopen, maar ik wil ook eens op papier zetten wat mijn dromen zijn, dingen die ik echt wil met mijn leven, maar ook mijn angsten. Ook wil ik graag leren mediteren, in de hoop wat meer rust in mijn kop te krijgen. Eerst maar eens aan Esther vragen of ik haar exemplaar van ‘Het Dertigers Dilemma’ mag lenen, dat lijkt me een goed begin.

Lotte Besse onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Nadja Neeven aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.