Media & TV

Interview NSA directeur bestempeld als ‘meest gehate video’

02-01-2014 14:05

Keith Alexander, directeur van de veelbesproken NSA, heeft sinds de openbaringen van Edward Snowden met man en macht geprobeerd zijn reputatie te redden. In oktober 2013 gaf Keith een interview, maar deze poging kan lijkt tevergeefs. Het interview wordt in de reacties al de “meest gehate video van Youtube” genoemd.

Sinds de eerste onthullingen in mei heeft de NSA een campagne opgezet om haar daden te rechtvaardigen. Als onderdeel hiervan heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie in oktober het 32 minuten durende interview met Alexander gepubliceerd. Inmiddels is de video 210.000 keer bekeken en heeft ze 19.006 ‘dislikes’ tegenover 368 ‘likes’ behaald.

In de comments word de NSA baas flink bekritiseerd, zo verteld ‘Aesis Vanex’:

Even here in Ireland, we all fucking hate you.

Gebruiker ‘Ahkralj’ merkt lachend op dat de NSA meer dislikes heeft als Justin Bieber en meerdere Amerikaanse gebruikers laten weten dat ze zich schamen voor hun land.

Kort nadat Edward Snowden zichzelf in juni bekend maakte als bron van de gelekte NSA documenten, kondigde Keith Alexander aan met pensioen te willen gaan. Zijn verzoek werd echter niet ingewilligd door het Witte Huis. Volgens NSA woordvoerder Vanee Vines is er een afspraak gemaakt met de secretaris van Defensie en de voorzitter om zijn positie met een jaar te verlengen, tot maart 2014.