Ondernemen & zzp

Slotervaartziekenhuis eindelijk verkocht

02-01-2014 13:15

Het had wat voeten in de aarde, maar de kogel is door de kerk. Na maanden van gesteggel is de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter eindelijk eigenaar geworden van het Slotervaartziekenhuis. Vandaag maakte de MC Groep bekend dat de aandelentransactie op 31 december is afgerond.

Gesteggel

Afgelopen maanden was er veel gesteggel over de verkoop van het ziekenhuis. Voormalig bestuursvoorzitter en minderheidsaandeelhouder Aysel Erbudak probeerde de transactie te blokkeren. Volgens haar is de deal onrechtmatig en zou er ook te weinig zijn betaald voor het Slotervaart. In opdracht van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam loopt er nog steeds een onderzoek naar de zaak.

Verstevigen financiƫle positie

MC Groep zegt zich nu te gaan toeleggen op het verstevigen van de financiƫle positie van het Slotervaartziekenhuis, dat zich volgens de vorige eigenaar Delta Onroerend Goed onlangs nog op de rand van faillissement bevond. Hierover worden al gesprekken gevoerd met belanghebbenden. Huisbankier ING en zorgverzekeraar Achmea hebben hun steun uitgesproken aan de plannen die tot de overname hebben geleid.

Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek, een perceel grond en de neurochirurgische oncologie zijn verkocht aan het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ziekenhuis, waarmee Slotervaart nauwer gaat samenwerken. Voor de apotheek en het farmacologisch onderzoek gaat het AVL nieuwbouwplannen ontwikkelen.

Lees ook:
Verkoop Slotervaartziekenhuis gaat door
Nieuwe rel in soap Slotervaartziekenhuis
Verkoop Slotervaartziekenhuis door zorgondernemer onzeker

ANP/TPO